Primeur voor Politie Papendrecht: DNA van hond en eigenaar uit hondenpoep te halen

26 maart 2014
Primeur voor Politie Papendrecht: DNA van hond en eigenaar uit hondenpoep te halen

PAPENDRECHT - De ontwikkelingen van DNA technieken staat niet stil. De nieuwste ontwikkeling is een DNA kit waarmee de Politie uit een hondendrol menselijk DNA van de eigenaar kan achter halen.

De Politie Papendrecht heeft de landelijke primeur en gaat met deze speciaal ontwikkelde DNA kit hondenpoep veiligstellen, bijvoorbeeld rondom kinderspeelplaatsen, waar regelmatig overlast van hondenpoep is.

Aangezien hondenpoep de grootste ergernis is bij de burger en er veel klachten binnen komen bij de gemeente en Politie, zullen er de komende weken met deze nieuwe techniek onderzoeken worden uitgevoerd in Papendrecht.

De Politie is met deze DNA kid in staat om het ras van de hond vast te stellen, maar ook sporen van de eigenaar, denk hierbij aan haren. Het is niet de bedoeling dat mensen zelf monsters nemen en bij de Politie brengen.

De boete bij een overtreding bedraagt 140 euro plus de onderzoekskosten.

Op de foto: Twee dames van de politie pikken een hondendrol op in een speeltuin in de wijk Oostpolder.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.