Verdachten beroving aangehouden mede dankzij oplettende getuigen

25 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Verdachten beroving aangehouden mede dankzij oplettende getuigen

PAPENDRECHT - De politie heeft zondagavond met de hulp van oplettende getuigen twee verdachten van een poging beroving aangehouden. Om ongeveer 23.25 uur meldde een getuige verdachte situatie op de Akeleizoom in Papendrecht.

Kort hierop kwam er een melding van een vechtpartij of een straatroof op de Kastanjelaan. Toen agenten daar aankwamen zagen zij twee mannen wegrennen. Op straat vonden zij een 54-jarige man uit Papendrecht die vertelde dat twee mannen hadden geprobeerd hem te beroven.

Andere politiemensen zagen één van de verdachten rennen op de Kastanjelaan en hielden deze aan. De andere verdachte ontsnapte over een schutting een tuin in. Agenten zetten de omgeving af. Kort hierop riep een bewoner van de Lijsterbeshof vanuit zijn dakraam dat er een persoon over een speelplaatsje op de Lijsterbeshof rende, in de richting van de Kastanjelaan. Agenten zetten de buurt af en ook werd een politiehond ingezet tijdens de zoektocht. Deze vond de verdachte op een dak en ook hij kon worden aangehouden.

De politie vond ook de auto van één van de verdachten. Hierop zaten valse kentekenplaten. Uit deze snelle aanhoudingen blijkt maar weer dat het heel belangrijk is snel de politie te bellen bij verdachte situaties. De aangehouden verdachten komen uit Hellevoetsluis en zijn 19 en 22 jaar.

Op hun vlucht zouden zij een plastic tas (Albert Heijn) hebben weggegooid. Die is nog niet teruggevonden. Bent u getuige geweest van de beroving of weet u bijvoorbeeld waar de blauwe plastic tas is, neemt u dan contact op met de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.