Rijsoord weer te sterk voor VV Drechtstreek

24 maart 2014
Rijsoord weer te sterk voor VV Drechtstreek

PAPENDRECHT - Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd leken beide teams wat behoedzaam te opereren. Voor Rijsoord was er de mogelijkheid om tot de top vier te gaan behoren en voor Drechtstreek waren de punten van belang om zich uit de onderste gelederen  los te maken. Er ontstonden aan beide kanten kansen waarin Rijsoord het initiatief naar zich toe trok. Er waren enkele goede aanvalsopzetten van Dane Brard en Sander Barragan en  het was de laatstgenoemde die in de 12e minuut de 1-0 in kon schieten nadat hij zich mooi had vrijgespeeld. Drechtstreek hield zich ondanks de achterstand goed staande en creëerde zelf middels Chris Koremans en Mark Kunst ook enige serieuze kansen.

Geraldo Alken was zelfs dicht bij de gelijkmaker maar zijn actie werd op hardhandige wijze afgestopt door Rijsoord doelman Michael Bekkers. Alken moest ten gevolge van deze botsing het veld zelfs verlaten met een blessure aan de knie. Drechtstreek was in de 38ste minuut nogmaals in de gelegenheid om te scoren maar een hard schot van Jan Abaisa belandde helaas eerst op de ene paal en rolde vervolgens via de andere paal weer in het veld. Ondanks de kansen was het aan de andere kant Michael van Gool die vijf minuten voor rust de 2-0 kon scoren. Drechtstreek bleef aanvallen en Chris Koremans had een kans om te scoren maar ook hij werd hardhandig tegen de grond gewerkt door doelman Michael Bekkers. Vreemd genoeg hield scheidsrechter Ad van Drunen aan Koremans een gele kaart voor en ging Bekkers weer vrijuit.

Na de rust kwam Drechtstreek fel terug en het slaagde er na zes minuten via Mark Kunst zelfs in om de 2-1 te scoren. Jan Abaisa deed het voorbereidende werk en legde de bal goed af op Kunst die met een keiharde ‘streep’ kon scoren. Het had er alle schijn van dat de gelijkmaker niet lang op zich zou laten wachten maar die schijn duurde maar tot de 74ste minuut. Toen meende scheidsrechter Van Drunen een terugspeelbal te hebben geconstateerd en gaf hij een vrije trap op zo’n meter of acht van het doel. Michael van Gool tikte de bal aan en Nicky de Zeeuw mocht dit buitenkansje verzilveren: 3-1. Na alle hoop op de gelijkmaker sloopte dit doelpunt het moraal van de hard werkende Drechtstreek elf. Dat Rijsoord hierna via Sander Barragan en Sander Lagrand nog twee kon scoren was alleen nog belangrijk voor de statistieken. Drechtstreek zakt door dit verlies weer een plekje op de ranglijst en heeft nu alleen De Zwerver nog onder zich.

Komende zaterdag is een inhaaldag maar aangezien Drechtstreek niets heeft in te halen speelt het in sportpark Oostpolder een vriendschappelijke wedstrijd tegen DHV. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.  

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.