Meike Riemens schaakkampioen van de Alblasserwaard

24 maart 2014
Meike Riemens schaakkampioen van de Alblasserwaard

DRECHTSTEDEN - Voor de 24ste keer werd op 22 maart jongstleden het Alblasserwaardtoernooi gehouden en dit keer was het Meike Riemens uit Krimpen ad IJssel, die zich een jaar lang Jeugdkampioen van de Alblasserwaard mag noemen.

Na eerste te zijn geworden in haar eigen groep met 6 uit 7, wist Meike Riemens van SV Krimpen aan de IJssel  in de finale Sybe de Oude, ook eerste in zijn groep, te verslaan. Meike is hiermee niet alleen het eerste meisje dat het Alblasserwaardtoernooi wint, maar zij is ook de eerste trotse bezitter van de nieuwe wisselbeker.
 
Maar liefst 78 spelers en speelsters hadden zich aangemeld en waren ook allemaal aanwezig in de tot de laatste plaats gevulde speelzaal in Sliedrecht. Een nieuw record, nadat vorig jaar al 68 deelnemers konden worden genoteerd. Na de opening door toernooidirecteur Mark van Hulst kon de strijd in de 9 gevormde groepen beginnen.
 
Meteen vlogen de stukken over de borden en doordat de groepsleiders er een goed tempo in hielden werden de te spelen rondes nog binnen het gestelde tijdschema afgewerkt. Zeker nadat de te winnen prijzen, - waaronder maar liefst 36 bekers - werden uitgestald, wisten de spelers niet meer hoe snel ze aan de volgende ronde moesten beginnen. Zelfs in de groep met 5- en 6-jarigen werd, met het vooruitzicht op een mooie beker, vaak zeer serieus om de punten gespeeld. Onder het toeziend oog van vele ouders en begeleiders werden alle partijen zonder problemen afgewerkt.
 
Na goed drie en een half uur spelen kon de wedstrijdleiding de eindrangschikking opmaken en kon worden begonnen aan de prijsuitreiking. 
 
Eerst werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de oploswedstrijd. Adrian Mensing, jeugdspeler van SV Sliedrecht en leerling van internationaal probleemmeester Henk Prins, had een mooie 2-zet gecomponeerd. Dat het best wel een moeilijke puzzel was, bleek uit de uitslagen, want slechts 7 van de 78 deelnemers hadden de juiste oplossing. Adrian trok 3 winnaars uit de goede inzenders en deze konden met een mooie chocolade paaskip naar huis.
 
Dankzij de inzet van Leo Koppelaar, de PR man van SV Sliedrecht, waren maar liefst 31 nieuwe sponsors binnengehaald die allen een plaats hebben gekregen op het speciale sponsorbord. Zo konden meer bekers dan ooit worden uitgereikt aan de winnaars. En niemand ging met lege handen naar huis, want alle overige spelers konden iets uitzoeken van de prijzentafel.
 
De organisatie, bestaande uit Mark van Hulst, Marcel Klein, Leo Koppelaar en Joost Stoker, kan terugkijken op een zeer goed verlopen toernooi en heeft de datum voor volgend jaar al in gedachte. Ook dan hoopt men weer op een zelfde aantal deelnemers en een net zo gezellig en spannend toernooi!
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.