Laatste ronde Regiocompetitie voor de Geul

24 maart 2014
Laatste ronde Regiocompetitie voor de Geul

PAPENDRECHT - In het 50 meterbad in Dordrecht werd zaterdag de laatste ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul stond na 4 wedstrijden op de 7e plaats en wilde deze plaats op zijn minst behouden. Hoewel er in het 50 meterbad niet al te veel persoonlijke records gezwommen worden slaagde een aantal Geul zwemmers er toch in een PR op de klokken te zetten. Het PR record van de dag kwam op naam van Erik Verhagen, die op de 200 wissel maar liefst 40 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De jongste zwemmers zwommen een 4x50 vrij en een 4x50 wissel estafette. Het Geulteam met Alyssia de Boer, Faustine Mussig, Brandon Groeneveld en Tino Huurman behaalde met beide estafettes een mooie 5e plaats. Individueel zwommen ze nog de 200 wissel, voor jonge zwemmers geen makkelijke afstand in een 50 meterbad maar ze brachten het er alle vier prima vanaf. 

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Sam IJzerman het zilver op de 100 vrij, Kirana Hoogenbosch werd 9e in een PR. Op de 50 school zorgden Kirana Hoogenbosch en Alexia Huurman voor de punten. Bij de jongens zwom Aidan van Gool een PR op de 100 vrij, het leverde hem een 11e plaats op. De overige punten kwamen van Liam van Gool. De 50 school werd gezwommen door Aidan van Gool en Daan Wesdorp.

In de categorie meisjes jeugd zwommen Diane Vink en Kirana Hoogenbosch de 50 rug. Op de 100 school veroverde Sam IJzerman, haar tweede zilver van de middag. Iris van Valen werd knap 5e. Bij de jongens was er brons voor Max Muller op de 50 rug, Tim van Heeswijk werd 8e in een PR. Op de 100 school werd Tim mooi 5e, de 8e plaats was hier voor Ben Muller.
 
In de categorie meisjes senioren kwamen juniorenzwemsters Sam IJzerman en Esmée Roodenburg aan de start op de 100 vrij en zij doken allebei onder de limiettijd voor het NJK later dit jaar. Op de 100 vlinder was er een PR voor Zoë van Gool. 
Ben Muller werd in de categorie jongens jeugd 4e op de 100 vlinder en 6e op de 100 vrij. Bas van Middelkoop en Yaro Roodenburg zorgden voor de overige punten in deze leeftijdscategorie. 
 
De dames moesten deze middag aan de bak voor de zware 200 vlinder. Pauline Tieleman zwom naar een mooie 6e plaats, de overige punten kwamen van juniorenzwemster Zoë van Gool, die knap 10e werd tussen de dames. Voor de heren stond de minstens zo zware 400 wissel op het programma. Jeugdzwemmer Jesse de Win zorgde met een 12e plaats voor de punten, de overige punten kwamen op naam van Tim Muller. Op de 100 school werd Ivan van Omme knap 6e, Jesse de Win werd hier 11e.
 
Ook de dames en heren zwommen twee grote, gemengde estafettes. Op de 8x50 wissel pakte het Geulteam met Diane Vink, Ivan van Omme, Iris van Valen, Jesse de Win, Pauline Tieleman, Jasper de Win, Sam IJzerman en Tim Muller een mooie 5e plaats. De 8x50 vrij werd gezwommen met Esmée Roodenburg op de plaats van Diane Vink en in deze samenstelling zwom het Geulteam naar een 6e plaats.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.