Gemeente presenteert ontwerp nieuwe kinderboerderij

20 december 2013
Gemeente presenteert ontwerp nieuwe kinderboerderij

PAPENDRECHT - Papendrecht krijgt in 2014 een nieuwe kinderboerderij aan de Admiraal de Ruyterweg. Het ontwerp en de nieuwbouw van kinderboerderij De Papenhoeve is gegund aan Krijgsman Bouw B.V. uit Dordrecht. Krijgsman is verantwoordelijk voor het ontwerp, de sloop en de bouw van de nieuwe kinderboerderij.

De nieuwe Papenhoeve bestaat uit een educatiecentrum, een dierenverblijf en het buitenterrein. Hergebruik van bestaande (duurzame) gebouwonderdelen is een belangrijk uitgangspunt. Dat is ook de reden dat de markante hoge schoorsteen gehandhaafd blijft. Deze versterkt bovendien het idee van een boerderij.

Logeeradres
Intussen zijn bijna alle dieren gekeurd door een dierenarts. Zij worden nu verzorgd op diverse logeeradressen en hebben het daar prima naar hun zin.

Bestuursleden
Wethouder Kees Koppenol, onder meer verantwoordelijk voor het project kinderboerderij: ‘Ik heb alle reden om blij te zijn. Enerzijds spreekt het ontwerp mij erg aan. Het plan dat de gemeente samen met vele deskundigen heeft geschreven, komt in dit ontwerp volledig tot zijn recht. Het oogt dier- en mensvriendelijk, duurzaamheid staat hoog in het vaandel en er is zelfs gedacht aan een stukje nostalgie: de markante schoorsteen blijft behouden, naast de funderingen en de kelder.

Maar ik heb nóg een reden om zeer tevreden te zijn: er hebben zich inmiddels meer dan voldoende mensen aangemeld om plaats te nemen in het stichtingsbestuur van de nieuwe kinderboerderij. Aanmeldingen blijven nog altijd welkom! Na de jaarwisseling maakt een selectiecommissie de balans op en worden geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Ik hoop natuurlijk dat er snel een stichtingsbestuur is, zodat we eindelijk een begin kunnen maken met het uitgangsprincipe “Voor en door de samenleving”. Het stichtingsbestuur gaat zich onder andere bezighouden met de samenstelling van de dierenpopulatie, het activiteitenprogramma en het
werven van vrijwilligers.

In 2011 en 2012 hebben vele inwoners een handtekening gezet, omdat zij vreesden dat de kinderboerderij uit Papendrecht zou verdwijnen. Dat was een heftige tijd, maar door die grote betrokkenheid heb ik er alle vertrouwen in dat er een groot aantal vrijwilligers beschikbaar komt!’

De sloopwerkzaamheden starten begin januari; de oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2014. Wilt u de vorderingen van de nieuwe kinderboerderij volgen? Dat kan via www.papendrecht.nl/kinderboerderij of via Facebook (kinderboerderij De Papenhoeve).

Wilt u zich aanmelden als bestuurslid, dan kunt u bellen met of mailen naar Miranda de Wijs, m.de.wijs@papendrecht.nl, tel. 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.