Voorbereidingen nieuwbouw kinderboerderij gaan door

16 april 2013

PAPENDRECHT - Na het vertrek van het bestuur is het wat stil geworden rond de kinderboerderij. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Wethouder Kees Koppenol benadrukt dat hij gewoon doorgaat met de voorbereidingen voor de nieuwbouw.

“Het college betreurt het vertrek van het bestuur door ongelukkige omstandigheden. Daarover hebben wij ons duidelijk uitgesproken”, aldus de
wethouder. “Er ligt een raadsbesluit, waarin we kiezen voor nieuwbouw en het overdragen aan een bestuur. De nieuwbouw van de kinderboerderij op huidige locatie gaat gewoon door. De kinderboerderij blijft en wordt vernieuwd, naar de eisen van deze tijd. 

Rond de kinderboerderij is de nodige discussie ontstaan. Toch deelt iedereen de visie dat de kinderboerderij een belangrijke voorziening is in onze gemeente, die gewoon moet blijven. Vanuit de opdracht van de raad werk ik de nieuwbouwplannen voor de kinderboerderij verder uit.”

Duidelijkheid

“Ik ga door met de uitvoering, waarbij ik natuurlijk last heb van het feit dat er nu geen bestuursleden zijn om samen de kar te trekken. Ik kan pas weer serieus nieuwe bestuursleden werven als er een helder besluit ligt van de gemeenteraad. Daarom wil ik nu eerst meer duidelijkheid. Die kan geboden worden door een businessplan, uitgewerkte nieuwbouwplannen en een door de raad vastgesteld krediet.

Daarna kan ik op zoek naar een bestuur, dat de verantwoordelijkheid kan nemen voor het beheer van de vernieuwde, duurzame kinderboerderij. Het college blijft nu en straks verantwoordelijkheid houden voor de kinderboerderij, als eigenaar van grond en gebouwen, en straks als subsidieverstrekker.”

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.