Stichting Dierenambulance Papendrecht trekt de stekker eruit

21 maart 2014
Stichting Dierenambulance Papendrecht trekt de stekker eruit

PAPENDRECHT - In een officiële verklaring heeft de Stichting Dierenambulance Papendrecht besloten om per 20 maart te stoppen met hun vrijwillige werkzaamheden. Ze schijft als volgt:

"Na ons 2,5 jaar met veel liefde te hebben ingezet voor de huis-en wilde dieren, hebben wij 20 maart de stekker eruit getrokken. Door in onze ogen (en echt niet alleen in onze ogen) verkeerd genomen beslissingen om wat voor reden ook, kunnen wij niet doorgroeien. Sterker nog dit doet een afbraak aan alles wat we hebben opgebouwd.

Wij krijgen geen tijdelijke opvang binnen de gemeente en geen schriftelijke overeenkomst. (niet omdat we ons werk niet goed doen). Hier vloeit uit voort dat wij ook geen andere auto krijgen van Dierenlot indien wij deze noodambulance 15 april moeten inleveren. Dat is een flinke stap terug. En groei mogelijkheden zijn er niet.

Verleden jaar hebben wij ongeveer 60 katten bij particulieren opgevangen en verzorgd. Allen hebben zij een thuis gekregen. Tevens hebben we konijnen, vogels en schildpadden tijdelijk onderdak verleend. Overleden huisdieren naar crematoria gebracht en dode dieren van straat gehaald.  Mensen geholpen met hun vermiste katten en weggelopen  honden opgevangen. Dit is heel veel werk dat met liefde is gedaan, ook omdat we wisten dat een dierenopvang binnen Papendrecht mogelijk was. Maar dan moeten de verantwoordelijken dit wel willen. Zij wilden echter niet.

Vragen in een raadsvergadering omtrent waarom beslissingen zo genomen waren, werden voor zover ons bekend gewoonweg niet beantwoord. De drukke lente periode komt eraan. Dat betekend zwangere zwerfpoezen, nestverlaters en gedumpte konijnen om maar eens wat te noemen.  En wij moeten verstandig zijn. De stekker gaat eruit. Wij willen de beesten goed kunnen verzorgen. En dan mag er geen achteruitgang zitten in onze organisatie.

Wij willen alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet. En die was van sommige zeer groot. Bedankt dames en heren. Ook willen wij bedanken voor hun hulp aan ons: ’t Waaltje en Dierenkliniek Drechtsteden, Woonkracht10, en alle bedrijven die ons een warm hart toe hebben gedragen d.m.v. sponsoringen".
 
Het bestuur van Stichting Dierenambulance Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.