Gemeente brengt verloren oud fotoboek terug bij eigenaar

18 maart 2014
Gemeente brengt verloren oud fotoboek terug bij eigenaar

PAPENDRECHT - De eigenaar van het oude fotoalbum in Papendrecht is gevonden. Het ruim 60 jaar oude fotoboek lag sinds november 2013 bij de gemeente Papendrecht als ‘gevonden voorwerp’. Na de oproep in de pers en op social media van wie het boek met ‘hoge emotionele waarde’ is, werd binnen enkele dagen de eigenaar van het fotoboek opgespoord. Vanochtend overhandigden medewerkers van de afdeling Publiekszaken het album aan mevrouw R. van den Adel-de Snoo in Papendrecht.

Gevonden voorwerpen
Het fotoboek met zwart-witte vakantiefoto’s en familiekiekjes uit de periode 1943-1959 werd eind november 2013 op de Pontonniersweg verloren en werd aanvankelijk naar het politiebureau gebracht. Daarna ging het album naar de gemeente, omdat de gemeente sinds 1 juli 2012 gevonden en
verloren voorwerpen registreert en bewaart. Normaal gesproken bewaart de gemeente een gevonden voorwerp met een waarde tot €450 maximaal drie maanden. Maar vanwege de bijzonderheid van dit gevonden voorwerp, heeft de gemeente een extra stap gezet om de rechtmatige eigenaar van het album terug te vinden.

Familiealbum
Bij de gemeente kwamen diverse reacties binnen en al snel werd duidelijk dat het album toebehoort aan de familie van mevrouw Van den Adel-de Snoo. Op veel foto’s staat mevrouw Van den Adel-de Snoo. Het album is niet van haar, maar van een nicht uit Noord-Brabant, die haar november vorig jaar met allerlei fotoalbums van vroeger bezocht. Hoogstwaarschijnlijk is zij het album onderweg verloren. Mevrouw Van den Adel: “Ik vind het geweldig dat het album weer is gevonden en dat iedereen zo goed heeft meegeholpen. Wel zou ik heel graag willen weten wie het fotoboek heeft gevonden.”

Gevonden voorwerpen
Uit bovenstaande blijkt maar weer dat het altijd nuttig is om aangifte te doen van gevonden en verloren voorwerpen. Dit kan bij de gemeente digitaal via www.papendrecht.nl, telefonisch via tel. 14078 of bij de balie van het gemeentehuis (openingstijden maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00
uur). Kevin Noels van de afdeling Publiekszaken: “Mensen denken dat het soms niet de moeite waard is om langs te komen, wanneer ze sleutels of een portemonnee zijn verloren. Ons advies: doe altijd aangifte van vermissing en check altijd of jouw verloren eigendom bij ons is binnengebracht.”

Cijfers
In 2013 kwamen er bij de gemeente 147 gevonden voorwerpen binnen. In 25 gevallen kon het eigendom aan de eigenaar worden geretourneerd. Voorwerpen met een waarde tot €450 worden in principe drie maanden bewaard. Voorwerpen met een waarde boven €450 worden een jaar bewaard.
Na de bewaartermijn worden de voorwerpen, wanneer zij een economische waarde vertegenwoordigen, overgedragen aan het kringloopbedrijf. In sommige gevallen kan hier een uitzondering op worden gemaakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.