Turnsters Olympia vergaren veel madailles op overvolle wedstrijddag

17 maart 2014
Turnsters Olympia vergaren veel madailles op overvolle wedstrijddag

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag was het een drukke dag voor de turnster van Olympia. Het senioren A-team in het Rayon Turn Toernooi won de tweede poulewedstrijd tegen WIK Groot Ammers. Net als de vorige wedstrijd werd er stabiel geturnd op alle toestellen. Op sprong lagen de uitgangswaarden een stuk hoger dan vorige keer. Aranka Tubex sprong een half in – half uit en Kirsten Kuntz een Yamasita. Sprong is dit jaar extra moeilijk omdat het gemiddelde van beide sprongen telt, er is dus geen ruimte voor een foutje. Op balk stak Laura Hensbergen er met kop en schouders boven uit, zij turnde 12,25 punten en eindigde als 1e in het individuele klassement met 46,35. Kirsten Kuntz en Daphne Jongeneel werden knap 2e en 3e, mede dankzij mooie vloeroefeningen. Er volgen nog twee poulewedstrijden voordat de finaleplek bekend is. Als Olympia deze wedstrijden wint, dan turnt dit team op 24 mei de finale.

In de Turncompetitie van het Rayon Dordrecht waar 12 teams in drie wedstrijden tegen elkaar turnen werd zaterdag de tweede wedstrijd geturnd. Het jeugdteam turnde naar een derde plek in het klassement van die dag. Vera Nederhof liet haar nieuwe sprong half in – half uit zien en haalde daardoor een eindtotaal van 48,20 punten. Lois van de Ende liet zien dat ze hard heeft gewerkt aan de rekstokoefening. Zij turnde deze wedstrijd haar driekwart reus alleen. De rekstok is dit jaar voor het eerst een onderdeel in het damesturnen. Olympia heeft onlangs een rekstok aangeschaft met dank aan diverse sponsoracties van de wedstrijdturnsters.  

De zes instappers turnen op D1-niveau: Britt Kok, Demi van Tol, Dee de Jong, Judith Vonk, Noemi van Herk en Phoebe Overhand eindigden een plekje hoger dan de vorige wedstrijd. Met 140,05 werden ze zesde. Op de evenwichtsbalk waar hun wedstrijd startte, het zenuwentoestel, werd stabiel geturnd en dat is altijd terug te zien in de einduitslag. Eind mei is de laatste wedstrijd in de turncompetitie. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.