Kees de Ruijter:"Veel draagvlak voor zelfstandig Papendrecht, in samenwerking met buurgemeenten"

17 maart 2014
Kees de Ruijter:"Veel draagvlak voor zelfstandig Papendrecht, in samenwerking met buurgemeenten"

PAPENDRECHT - De afgelopen weken hebben alle politieke partijen zich uitgesproken over de zelfstandigheid van Papendrecht.

“Het is goed te zien dat er raadsbreed draagvlak is voor een zelfstandig Papendrecht, maar dat er ook realiteitszin is over samenwerking met omliggende gemeenten”, aldus Kees de Ruijter, lijsttrekker van de ChristenUnie. “Het is niet alleen onrealistisch om in alles onafhankelijk te willen blijven, het is ook onverstandig wanneer de voordelen op voorhand duidelijk zijn.”.

De komende jaren komen er diverse nieuwe taken op de gemeente af. De ChristenUnie heeft zich steeds ingezet voor lokaal maatwerk in de uitvoering van deze taken. “Maar bijvoorbeeld de inkoop van zorg en de benodigde kennis voor preventieve activiteiten, die kunnen prima samen”, aldus De Ruijter.

De afgelopen zaterdag heeft de ChristenUnie campagne gevoerd op De Meent. Terwijl de kinderen aan het springen waren op het grote blauwe springkasteel, spraken de kandidaten van de ChristenUnie met ouders en grootouders. Veel mensen gaven blijk van steun voor het standpunt van de ChristenUnie dat maatwerk, zoals in wijkgerichte aanpak en in de nieuwe zorgtaken, veel effectiever is, dan regionale eenheidsworst.

De Ruijter: “Uiteraard hopen we op veel steun van de kiezers. Maar, we hebben ook zeker begrepen dat mensen niet alleen via de stembus hun mening willen geven! Van ondernemers tot betrokken buurtbewoners: iedereen die een mening heeft wil graag gehoord worden.”.

Afgelopen najaar startte de ChristenUnie met netwerkbijeenkomsten. Ook komende maanden wil de partij op zoek blijven naar middelen om in contact te blijven met betrokken burgers. “Het past bij de christelijke basis van onze partij om daarbij niet uit te gaan van de kwantiteit. Als volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad, maar ook, als dit mogelijk is, als bestuurders van onze gemeente, zien wij het als een opdracht dat gesprek voortdurend op te zoeken.”.

“Wij zullen ons voordeel doen met de gesprekken en ontmoetingen tijdens de campagne. Hieruit  is veel informatie te halen; ook uit de gesprekken met mensen die onze partij niet steunen of helaas nog niet voornemens waren om te gaan stemmen.” Vertelt de Ruijter. Hij realiseert zich dat de samenwerking met andere partijen noodzakelijk is. Die samenwerking treedt hij open tegemoet. “In een goede samenwerking is voor alle deelnemers ruimte om zichzelf te blijven. Dat willen we in de regio, maar zullen we ook in Papendrechtse gemeentebestuur waarmaken!.”.

Kees de Ruijter is lijsttrekker voor de ChristenUnie, die komende woensdag als lijst 5 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.