ChristenUnie Papendrecht presenteert belangrijkste actiepunten voor komende 4 jaar

17 januari 2014
ChristenUnie Papendrecht presenteert belangrijkste actiepunten voor komende 4 jaar

PAPENDRECHT - De ChristenUnie Papendrecht heeft op vrijdag 17 januari de speerpunten uit hun verkiezingsprogramma gepresenteerd, een samenvatting van de belangrijkste actiepunten voor Papendrecht voor de komende 4 jaar.

Kees de Ruyter (Lijsttrekker) presenteert de 9 speerpunten hieronder:

 1. Christenen die verantwoordelijkheid nemen!
  De ChristenUnie is opgericht met een duidelijke doel: christen hebben een verantwoordelijkheid zich actief in te zetten en mee te bouwen aan een overheid in de dienst van God! We baseren onze politiek op de Bijbel, het Woord van God. En trachten in ons werken de Liefde van Christus zichtbaar te maken in een eigentijds en verantwoordelijk openbaar bestuur.
   
 2. omzien naar elkaar
  De ChristenUnie wil dat mensen centraal staan; in zorg, in onderwijs, in werkgelegenheid, in wijkgericht werken, bij alle gemeentelijke taken en beleid. De komende jaren gaat veel veranderen en zijn pijnlijke keuzes rondom bezuinigingen niet uit te sluiten. Bij alle veranderingen en keuzes mag de focus op de naaste niet ontbreken.
   
 3. keuzevrijheid in het aanbod van zorg
  De ChristenUnie streeft naar de keuzevrijheid bij het lokaal aanbod van zorg. Of het nu gaat om ondersteuning thuis, het aanbod van jeugdzorg of van de verzorgingshuizen; iedereen moeten kunnen kiezen voor een aanbod dat past bij de eigen identiteit en levensovertuiging. Het aanbod van onder andere instellingen met een christelijke oriëntatie is voor de ChristenUnie van hoge waarde!
   
 4. Gezin, Gerechtigheid en Schepping
  De ChristenUnie maakt zich sterk voor duurzaam beleid. Ten aanzien van het milieu zien wij een bijzondere verantwoordelijkheid voor een goed beheer van de schepping. Zoals een eerlijke herkomst van producten: Papendrecht moet FairTrade-gemeente worden!
  Maar, ook op andere manieren streeft de ChristenUnie naar meer duurzame keuzes. Zoals de aandacht voor het gezin: als veilige plaats voor groei en ontwikkeling, als stabiele bakermat voor generaties van de toekomst.
   
 5. ondersteuning van vrijwilligers
  De bijdrage van vrijwilligers wordt steeds belangrijker; vooral nu de overheid en instellingen meer en meer taken los moeten laten. Niet iedereen kan zomaar zichzelf redden. De hulp van familie of andere betrokken vrijwilligers is dan onmisbaar! De ChristenUnie ziet daarin een belangrijke ondersteunende rol voor de gemeentelijke overheid, maar ook kansen voor bijvoorbeeld kerken en lokale verenigingen.
   
 6. wijkgericht onderhoud, communicatie en beleid
  De ChristenUnie streeft naar een verdere ontwikkeling van de wijkgerichte aanpak. Ruimte voor meer creativiteit in het vormen van nieuw beleid. De partij is bijvoorbeeld kritisch op onderhoud van het openbaar groen en ziet ook daarin kansen door het betrekken van vrijwilligers.
   
 7. een dienstbare overheid
  De ChristenUnie geeft prioriteit aan de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Dit betekent dat de gemeente waakt over de wachttijden bij loketten en telefonische bereikbaarheid. Dit betekent een snelle reactie bij aanvragen, meldingen of klachten. Dit betekent blijvende aandacht voor goede communicatie; zowel via de vertrouwde, als de nieuwe media. En het betekent dat de gemeente steeds in overleg met inwoners en ondernemersplannen maakt en uitvoert.
   
 8. duidelijke keuzes in de regio
  De samenwerking die Papendrecht kent met buurgemeenten blijft een belangrijk thema. Er past terughoudendheid: voor de ChristenUnie blijft Papendrecht “het eigen dorp aan de dijk, dat samen doet, wat werkt.” Allereerst gericht op de onze buren aan de A15. De ChristenUnie streeft naar heldere keuzes, met behoud van eigen identiteit en eigen beleid.
  Behoud van de eigen gemeentewerf is daar een voorbeeld van. Daarnaast maakt de ChristenUnie zich sterk voor natuur en recreatie ten noorden van de A15: de Vriesenpolder, het groene dak van Papendrecht.
   
 9. het succes van de samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt
  De ChristenUnie is erg gelukkig met de samenwerking tussen het lokale partners in onderwijs en het bedrijfsleven. Het Lokaal Opleidingscentrum is de achterliggende periode een succes gebleken. De ChristenUnie ziet hierin een waardevolle bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio en zal zich sterk maken dit succes verder uit te werken.

Wat vindt u van deze speerpunten? U kunt hieronder reageren!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.