Veel belangstelling voor nieuwe vormen van zorg tijdens open dag

17 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Veel belangstelling voor nieuwe vormen van zorg tijdens open dag

PAPENDRECHT - Woonzorgcentrum De Markt in Papendrecht werd afgelopen zaterdag drukbezocht tijdens de Open Dag van de Zorg. Het recent geopende Rivas-pension en de huurappartementen met zorg stonden deze dag centraal. Bezoekers ontvingen uitgebreide informatie van medewerkers en kregen de gelegenheid om het pension en de appartementen van binnen te bekijken. Zo konden zij kennismaken met nieuwe vormen van zorg die Rivas Zorggroep aanbiedt.

Tijdens de drukbezochte open dag gaven medewerkers antwoord op diverse vragen van bezoekers. ‘Er waren veel vragen over wonen en zorg bij Rivas’, vertelt Henk van Gemert, teamleider De Markt. ‘Daar konden we bezoekers de nodige informatie over geven.’ Daarnaast kwamen de diverse activiteiten die in De Mark worden georganiseerd aan bod. Ook konden de geÏnteresseerden de Leef&-gezondheidswinkel bezoeken en werd heerlijke soep van de maaltijdservice van Rivas geserveerd. Bezoekers konden ook zien hoe het Wii-spelproject en de braintrainer werkt.
 
Nieuwe vormen van zorg
Met het Rivas-pension en de huurappartementen speelt Rivas in op de huidige kabinetsplannen. Verhuizen naar een woonzorgcentrum voor licht hulpbehoevende ouderen is niet langer vanzelfsprekend. Daarom kan men nu tijdelijk terecht in het Rivas-pension, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of tijdens de vakantie van de mantelzorger. Daarnaast is het binnenkort mogelijk om landurig te verblijven in huurappartementen met zorg. Henk: ‘Men betaalt de huur voor het appartement zelf en krijgt thuiszorg vanuit het woonzorgcentrum.’

Meer informatie
Voor meer informatie over woonzorgcentrum De Markt, het Rivas-pension en de huurappartementen met zorg kan contact worden opgenomen met Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.