Ruud Lammers presenteert nieuwe partij: Onafhankelijk Papendrecht

15 januari 2014
Ruud Lammers presenteert nieuwe partij: Onafhankelijk Papendrecht

PAPENDRECHT - Onafhankelijk Papendrecht (OP) is een nieuwe lokale partij, voortgekomen uit de Lijst Lammers. OP doet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen die op 19 maart 2014 plaatsvinden.

Het motto van Onafhankelijk Papendrecht is: "Terug naar de menselijke maat, en dienstbaar aan de burger".

OP bij monde van Ruud Lammers stelt: "Als u het anders én beter wilt in Papendrecht, stem dan op Onafhankelijk Papendrecht. [LIJST 9]"

Onafhankelijk Papendrecht heeft een tiental speerpunten geformuleerd, ten aanzien van wat er volgens hen beter kan. Zo willen zij meer aandacht voor de directe leefomgeving en vinden ze het van groot belang om de luchtkwaliteit in Papendrecht te verbeteren. Gezondheid is een groot goed, dat de grootste aandacht verdient. Onafhankelijk Papendrecht wil hier de komende jaren scherp op gaan inzetten. Minder fijnstof, schoner producerende bedrijven. Tegengaan van bedrijven die milieubelastend zijn en die de regels overtreden. Een veel betere controle en handhaving door de milieudienst OZHZ (Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid). Toezien op naleving van verstrekte vergunningen en een steviger, kritischer controle door de gemeenteraad op het beleid van het College van Burgemeester en Wethouders.

Onafhankelijk Papendrecht stelt verder: "De Drechtsteden zijn net als Europa. Voor je het weet heb je een stukje soevereiniteit overgedragen. Ruud Lammers is daar tegen. Hij wil dat Papendrecht geen bevoegdheden meer overdraagt aan de Drechtsteden en andere bevoegdheden wil hij weer terughalen naar Papendrecht. We hoeven als Papendrecht geen wijk van Dordrecht te worden. Daarom moeten we nu opletten, want er zijn nu plannen in de maak die de autonomie en de onafhankelijkheid van de gemeente Papendrecht voor eens en voor altijd zullen afschaffen".

Lammers wil voorkomen dat de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 de laatste gemeenteraadsverkiezingen zijn die in de gemeente Papendrecht zullen worden gehouden. Daarom stelt hij ook het volgende: "De burgers van Papendrecht zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen aan zet".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.