Pieter-Jan den Dekker: “Gemeente Papendrecht moet meer werk gunnen aan Papendrechtse ondernemers”

11 maart 2014
Pieter-Jan den Dekker: “Gemeente Papendrecht moet meer werk gunnen aan Papendrechtse ondernemers”

PAPENDRECHT - Een nieuwkomer in de gemeentepolitiek, maar erg enthousiast en gedreven. Gedreven door zijn persoonlijk geloof, door de opleiding die hij volgde binnen de ChristenUnie, maar ook vanuit zijn Papendrechtse achtergrond. Pieter-Jan den Dekker is de tweede kandidaat op de kieslijst van de ChristenUnie Papendrecht.

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur, dat kan ook in Papendrecht niemand zijn ontgaan. Ook bij ChristenUnie kandidaat Pieter-Jan den Dekker is er de gezonde spanning.

“Door mijn kandidaatstelling en de ruchtbaarheid die er aan wordt gegeven zijn er veel mensen die mij aanspreken. Ik krijg gelukkig veel steun, maar hoor ook veel kritische geluiden te horen”, aldus het nieuwe kandidaat raadslid. “Bij alle kritische geluiden valt me op hoe dat lokale ondernemers en overheid regelmatig misgrijpen op elkaar. Bijvoorbeeld wanneer lokale ondernemers buiten de boot vallen voor lokale werken”

Den Dekker komt zelf uit een lokaal ondernemers gezin. Hij ziet kansen hoe de lokale overheid en lokale bedrijven elkaar kunnen versterken.
“Som lijkt het wel alsof Papendrecht zijn eigen ondernemers vergeet. Neem nu het ‘Aerospace meets Maritime’-congres. Een mooi initiatief, maar het congres bleek al volgeboekt, nog voor de Papendrechtse ondernemers zich konden inschrijven.”
Volgens Pieter-Jan een gemiste kans!

Juist in deze crisisperiode is het van belang ook de lokale ondernemers te ondersteunen. De gemeente kan dat doen als opdrachtgever, maar ook door bedrijven met elkaar te verbinden. Pieter-Jan ziet mogelijkheden om binnen de aanbestedingsregels en het inkoopbeleid ruimte te creëren voor Papendrechtse ondernemers. “De komende vier jaar wil de ChristenUnie zich daar hard voor maken. Aandacht voor de lokale ondernemers en ZZP’ers, omdat zij bijdragen aan een bloeiende gemeente met voldoende werkgelegenheid, is hard nodig.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.