Junior Bart van Nunen debuteert met 5e plaats op NK halve marathon

10 maart 2014
Junior Bart van Nunen debuteert met 5e plaats op NK halve marathon

PAPENDRECHT - Afgelopen zondag stond bij de CPC Loop in Den Haag het NK halve marathon op het programma. De Passaat atleten Bart van Nunen en Lars Gerritsen debuteerden op deze afstand, met als doel het opdoen van ervaring en het zich meten met de nationale top. 

Al vrij snel na de start kwam Bart in de 3e groep terecht die kilometertijden liep van 3 minuten. Omdat het tempo terugviel, besloot de jeugdige atleet van TopSportPerfection bij 3,5 km zelf de leiding te nemen en trok hij de groep geleidelijk uit elkaar. Vanaf 6 km solo lopend wist Bart de kilometertijden lang rond de 3.05min te houden. Na 10 km kwam hij door in 30.40 min. Vanaf 14 km begon het solo lopen tegen de wind in Bart op te breken. Net voor het 15 km punt werd hij ingehaald door een atleet uit Denemarken. Op de 15 km kwamen zij gezamenlijk door in 46.15 min. Nadat de lopers van de Scheveningse boulevard waren weggedraaid kwam de wind weer vol op kop en kon Bart zich goed verschuilen achter de Deen. Bij 19 km passeerde Bart Patrick Stitzinger die op dat moment als 4e Nederlander liep. Het gat met de Nederlandse kampioen op de marathon groeide snel totdat Bart net voor de 20km genoodzaakt was om vanwege snel opkomende darmklachten aan de kant te gaan. Hierdoor passeerde Stitzinger Bart en wist de junior in de laatste kilometer het verschil niet meer goed te maken. In een tijd van 1.06.01 kwam de man van A.V.Passaat als 5e Nederlander over de finish. Met in het achterhoofd dat de pitstop hem een halve minuut had gekost, kan Bart terugzien op een zeer goed debuut op de halve marathon.
De Nederlands kampioen op de cross bij de junioren werd een maand geleden ook al 5e bij het NK senioren 10km in Schoorl.
 
Lars Gerritsen kwam na 3 km samen te lopen met een Zweed en goed samenwerkend kwamen zij door in 33.20 min op de 10 km. Rond de 18 km, met wind tegen, moest Lars de Zweed laten gaan maar wist hij vooral op karakter het tempo vast te houden. In een tijd van 1.10.58 kan ook Lars terugkijken op een mooi debuut.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.