Seniorturnsters Olympia winnen eerste poulewedstrijd Rayon Turn Toernooi

10 maart 2014
Seniorturnsters Olympia winnen eerste poulewedstrijd Rayon Turn Toernooi

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Voor het senioren B team van Olympia begon afgelopen zaterdag het wedstrijdseizoen in het Rayon Turn Toernooi. De eerste wedstrijd werd geturnd tegen GVM Meerkerk. Omdat beide teams kampen met blessures werd besloten om met vijf turnsters de wedstrijd te turnen, waarvan de vier beste scores meetelden in het eindresultaat. Aan het eind van een snelle wedstrijd bleek dat Olympia ruim had gewonnen met 170.00 tegen 143.90 punten. In het individuele klassement werd eerstejaars senior Noa van Dijk knap eerste met 44.775 punten. Myrthe Verhagen eindigde als 2e met 41.875. De 3e plaats ging naar Danique Hameete met 41.135. Ook de 4e plek ging naar Olympia: Fleur Terlouw met 41.125. Esther van der Giessen turnde mee op sprong en vloer en haalde 20.05. Het team bestaat verder uit Lotte Kuntz, Julia van Dam en Demi Acar. 

De jeugdturnsters van Olympia Papendrecht turnden afgelopen zaterdag hun poulewedstrijd tegen OKK Gorinchem. Na een zenuwachtige start op de brug met een paar vallen maakten de turnsters veel goed op het onderdeel sprong. Ook op vloer en balk werden prima oefeningen geturnd. Dit leverde een eindtotaal op van 230.95, wat helaas niet genoeg was tegenover het sterke team van OKK. Zij wonnen de wedstrijd met een eindtotaal van 247.25. De jeugdturnsters van Olympia gaan dan ook hard aan de slag voor de volgende wedstrijd!

Aan het einde van de zaterdagmiddag hadden de instappers, de jongste wedstrijdturnsters, ook hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Zij turnden tegen twee tegenstanders: KDO Dordrecht en DVO Dordrecht. De meisjes lieten zien dat ze de nieuwe oefeningen goed uit hun hoofd kennen. Op balk hebben ze wat punten laten liggen, omdat met de moeilijke koprol nog vaak werd gevallen. Olympia werd uiteindelijk derde met 194,65 punten. DVO werd tweede met 195,98 en KDO eerste met 202,5 In het individuele klassement wist Lily Remans een knappe 6e plaats te behalen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.