Drechtstreek verslaat De Zwerver en verlaat laatste plaats

10 maart 2014
Drechtstreek verslaat De Zwerver en verlaat laatste plaats

PAPENDRECHT - Na de winst op De Zwerver in Kinderdijk bezet Drechtstreek niet langer de laatste plaatse van de ranglijst. Het is lang geleden dat Drechtstreek een overwinning behaalde op de Kinderdijkers maar zaterdag lukte dat op degelijke wijze. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was het duidelijk dat de belangen in de kelder van de afdeling voor beide elftallen groot waren. Er werd alert gevoetbald en er ontstonden kansen over en weer. Al in de vijfde minuut van de wedstrijd was er een fraaie kans voor Mark Kunst die de bal via de grond net over het doel van keeper Daniel Borsje kopte. Ook Martijn de jong en Chris Koremans kwamen in kansrijke posities maar tot scoren kwamen ze niet.

Ook De Zwerver kon voor het doel van Timo Epping  enkele malen gevaarlijk worden. Een van de beste kansen was voor Wesley Kassels maar doelman Epping wist zijn harde schot nog net weg te tikken. Ook Willy Hanst en Alex Barnhoorn zagen hun doelpogingen op niets uitdraaien. Het lichte veldoverwicht van De Zwerver betaalde zich niet uit in een eigen doelpunt maar toen er op slag van rust toch gescoord werd, was dat door een kopbal van Ton Groffen die in zijn eigen doel belandde. Zo ging De Zwerver de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de thee liet Drechtstreek merken dat het zich niet neer wenste te leggen bij de achterstand. Men kwam zeer fel uit de startblokken en De Zwerver had daar grote moeite mee. De Papendrechters hadden het initiatief en zetten de Kinderdijkse defensie stevig onder druk. Hierdoor ontstonden enkele hoekschoppen en het was Leon van Dalen die een hoekschop van Remco Koremans koppend afrondde met de gelijkmaker. De druk van Drechtstreek verzandde niet en daardoor hadden de spelers van de Richard Mank brigade in deze fase van de wedstrijd nogal wat overtredingen nodig. Uit een vrije trap ten gevolge daarvan schoot Remco Koremans in de 57ste minuut de bal in de rechter bovenhoek, buiten het bereik van doelman Borsje. Drechtstreek gaf de 2-1 voorsprong daarna niet meer uit handen.

Tot een minuut of tien voor het einde van de wedstrijd kon De Zwerver weinig uitrichten maar het leefde plotseling op en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van Timo Epping. Deze verrichtte enkele bijzonder goede reddingen en mede daardoor werd de wedstrijd winnend afgesloten. Drechtstreek stijgt hiermee naar de elfde plek op de ranglijst. De onderlinge krachtsverschillen onderaan de ranglijst zijn echter klein en er zal zeker nog enkele keren gewonnen moeten worden als men degradatie of nacompetitie wil ontlopen. Met nog zeven wedstrijden te gaan zal het er om spannen of dat gaat lukken. Het is in elk geval hoopgevend dat er de laatste weken weer ouderwets hard wordt gestreden voor de punten.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Pelikaan uit Zwijndrecht. Aanvang van de wedstrijd in het Oostpolder Park is 14.30 uur.  

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.