Lenteboden steken hun kopjes op

28 februari 2014
Lenteboden steken hun kopjes op

PAPENDRECHT - Het is de laatste dag van de maand februari. Er zijn jaren geweest dat er nog een dik pak sneeuw lag.

Zelfs werd er ooit op deze datum een 'Elfstedentocht' verreden. Heel Nederland was die dag trots op Evert van Bentum. Hij was de winterkoning. Maar nu, een week na de Olympische Winterspelen van Winterkoningin Ireen Wust, lijkt alles wat met winter te maken heeft uit ons dorp Papendrecht verdwenen te zijn.

Als u er oog voor heeft moet u maar eens op zoek gaan naar de lenteboden........

Langs de Platanenlaan steken de krokussen hun kopjes al boven het gras uit. De lenteboden zijn verschenen.

Wil dit nu ook zeggen dat het weer beter gaat worden, dat de temperaturen omhoog gaan, of blijft het nog wat kwakkelen zoals de laatste dagen?

In ieder geval komt de lente eraan. Zie de foto.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.