D66 Papendrecht presenteert verkiezingsprogramma en lanceert nieuwe website

10 februari 2014
D66 Papendrecht  presenteert verkiezingsprogramma en lanceert nieuwe website

PAPENDRECHT - D66 Papendrecht heeft haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Dat gebeurde tegelijkertijd met lancering van de nieuwe website. Op d66papendrecht.nl kan het programma in lange of korte versie worden gedownload.

D66 zegt in haar programma dat door de financieel-economische situatie de rol van de overheid aan het veranderen is. Mensen zullen meer zelf moeten gaan regelen. “D66 was altijd al voor een kleine overheid, maar financieel kan het nu ook niet anders meer,” zegt Joke Reuwer, lijsttrekker voor D66 en momenteel wethouder.

“De gemeente moet partijen bij elkaar brengen en vooral zorgen dat er niet teveel obstakels zijn. Dan kun je mensen die echt hulp nodig hebben, die ook blijven bieden. Daarbij letten we erop dat ieders belang telt, niet alleen van diegene die het best in het openbaar kan spreken, de mooiste brief kan schrijven of de grootste mond heeft.”

D66 wil het gedegen financiële beleid in Papendrecht voorzetten en de belastingen niet verhogen. “Maar om vooruit te komen, moet je ook hervormen en investeren, juist in tijden van bezuinigingen,” zegt Joke Reuwer.

Investeren wil D66 in de eerste plaats traditiegetrouw in onderwijs. “We hebben in Papendrecht gelukkig hele goede scholen. Daar zijn we trots op en dat willen we zo houden,” zegt Reuwer. “Het is belangrijk dat kinderen van elk niveau het onderwijs krijgen dat zij nodig hebben, of het nu gaat om een kind met een achterstand of om een hoogbegaafd kind. Daar zetten we ons voor in. Scholen kunnen daarbij ook veel van elkaar leren.”

"Wat in onze regio op onderwijsgebied verder prioriteit moet hebben, is een betere aansluiting van technisch onderwijs op de arbeidsmarkt. Dat is goed voor de jongeren die een baan zoeken en voor bedrijven die deze jongeren keihard nodig hebben.”

Een ander belangrijk onderwerp voor D66 is duurzaamheid, dat volgens de democraten niet meer gezien kan worden als iets waar alleen aandacht aan wordt besteed als het over energie gaat, maar dat in elke beslissing moet worden meegenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.