GroenLinks ZAPt in kader van de verkiezingscampagne

10 maart 2014 door Hennie van der Zouw
GroenLinks ZAPt in kader van de verkiezingscampagne

PAPENDRECHT - Op zaterdag 8 maart zijn leden van GroenLinks in het kader van de verkiezingscampagne gaan ZAPpen. ZAP staat voor Zwerf Afval Pakkers. Dit zijn vrijwilligers die wekelijks in hun buurt zwerf afval opruimen. Jennie Vos, de nr. 2 van GroenLinks in Papendrecht is zo’n ZAPper. GroenLinks vindt dit schoon houden van de buurt een goede zaak en wil de ZAPpers in deze verkiezingstijd eens in het zonnetje zetten en het ZAPpen onder de aandacht brengen.

Dat hebben ze gedaan door de schoolsnoeproute van de Lage Waard (Burgemeester Keijzerweg) naar winkelcentrum Westpolder over te nemen van de ZAP ploeg van Ruth van Stam.  De ZAP ploeg van Ruth van Stam is vorig jaar genomineerd voor een groen lintje. Het groene lintje is voor mensen en organisaties die zich inzetten voor milieu en duurzaamheid.

De ploeg van Ruth kreeg een weekje vrij en de GroenLinks kandidaten gingen gewapend met grijpers en vuilniszakken het zwerfvuil te lijf. De ploeg haalde vijf volle vuilniszakken op. De ZAP ploeg van GroenLinks bofte zaterdag wel: het was fantastisch ZAP weer! Vrijdagmiddag zal de vertrouwde ZAP ploeg de route weer van zwerfafval ontdoen.

Op de foto vlnr.: Jennie Vos, René van Engelen, Arie Prins, Jan Anne Bos en Aagje Baartse

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.