GroenLinks en Lijst Lammers vragen aandacht voor Jeugdzorg

20 september 2013
GroenLinks en Lijst Lammers vragen aandacht voor Jeugdzorg

PAPENDRECHT - Tijdens het Raadsdebat op 19 september 2013 vroeg de fractie van de Lijst Lammers aandacht voor het jeugdbeleid. De fractie kreeg bijval van de Fractie van GroenLinks. Het College zegde toe, zich sterk te willen blijven maken voor illegaal in Papendrecht verblijvende kinderen, die jeugdzorg nodig hebben.

Lijst Lammers hierover: "De nieuwe Jeugdwet regelt dat gemeenten het vanaf 2015 voor het zeggen hebben in de Jeugdzorg, inclusief de jeugd-ggz; jeugdpsychiaters en gedragswetenschappers, die psychische problemen bij kinderen behandelen, zoals autisme, ADHD en depressieve stoornis. De kinderombudsman, ouders, jeugdpsychiaters en beroepsorganisaties voor artsen, vrezen dat de behandeling van geestelijke problemen bij kinderen na 2015 ontoereikend zal zijn, in kwaliteit en kwantiteit".

Lammers gaat verder: "De nieuwe Jeugdwet legt de nadruk op de “eigen kracht” en laagdrempelige pedagogische oplossingen. In de nieuwe wet mag de huisarts echter naar ggz-hulp blijven verwijzen. En er staat dat de gemeente die verwijzing moet accepteren."

De fractie Lammers maakt zich bezorgd over illegalen: "Kinderen die illegaal in Nederland zijn, moeten recht houden op jeugdzorg. Kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland verblijven vallen nu niet meer onder de nieuwe Jeugdwet. Althans volgens de conceptplannen van het PvdA/VVD-kabinet. Het is verbazend hardvochtig dat het kabinet kinderen die niet over geldige verblijfspapieren beschikken de jeugdzorg wil onthouden".

"Het college van Papendrecht dient zich,"  volgens de fractie Lammers, "sterk te maken voor kinderen die illegaal in Nederland verblijven en die gebruik moeten maken van de jeugdzorg. Het is niet de schuld van deze kinderen dat zij in een dergelijke situatie zijn beland, daarom is het niet gepast dat zij hier ook nog eens voor zouden worden gestraft door hen jeugdzorg te onthouden". Aldus de fractie Lammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.