CU, PAB, GroenLinks en Lijst Lammers dienen motie in betreft Fokker

13 december 2011

PAPENDRECHT - Tijdens de Raadsvergadering van de gemeente Papendrecht op 8 december 2011 werd door de ChristenUnie, het Papendrechts Algemeen Belang, GroenLinks en de Lijst Lammers een motie ingediend naar aanleiding van het dossier Samenwerkingsovereenkomst Gemeente Papendrecht – Fokker.

De motie richtte met name een signaal aan het College van B&W van de Gemeente Papendrecht, dat de Raad beter en tijdiger door het College van B&W dient te worden geïnformeerd als het om grote projecten en samenwerkingsovereenkomsten gaat.

Reeds in de maand juli van 2011 was bij het College bekend dat er een serieuze intentie lag om met Fokker opgemelde Samenwerkingsovereenkomst te gaan sluiten.

De Raad werd echter niet eerder dan in de maand november van 2011 geïnformeerd. Toen lag er al een fors dossier (met tal van geheime bijlagen) die door de Raadsleden in zeer korte tijd moest worden doorgenomen. De tijdsdruk was zo hoog, omdat de Samenwerkingsovereenkomst nog voor het einde van 2011 gesloten diende te worden, dat het een race tegen de klok werd om alle informatie goed te kunnen verwerken.

In de Raadsvergadering van 8 december 2011 stemde een meerderheid van de Raad van de Gemeente Papendrecht vóór de Samenwerkingsovereenkomst Gemeente Papendrecht – Fokker.

De ingediende motie werd ingetrokken toen er een toezegging van het College van B&W kwam dat het signaal om de Raad beter én tijdiger te informeren werd opgepakt.

De indieners van de motie, en met name de Lijst Lammers die het initiatief tot de motie had genomen, zullen het College op de voet volgen en hem eraan houden de Raad in voorkomende gevallen beter, tijdiger en completer te informeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.