Culturele raad Papendrecht organiseert gedichten- én verhalenwedstrijd

07 maart 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Voor de tiende keer organiseert de sectie Letteren van de Stichting Culturele Raad Papendrecht de gedichtenwedstrijd. Voor het eerst gebeurt dit in combinatie met een verhalenwedstrijd. Wanneer u 16 jaar of ouder bent, kunt u meedoen. Het thema is ‘plaats delict’; zowel voor de gedichten als voor de verhalen.

Qua onderwerp sluit dat aan bij  ‘Juni - de Maand van het Spannende Boek’. Wat de gedichten betreft, zijn alle vormen toegestaan. De uit drie regels bestaande haiku, het veertienregelige sonnet, maar ook het aan nauwelijks regels gebonden vrije vers behoort tot de mogelijkheden. De enige eis die nog aan de verhalen is gesteld, heeft betrekking op de lengte; het maximumaantal woorden is vierhonderdvijftig, wat neerkomt op ongeveer één A4’tje. De gedichten en verhalen dienen uiterlijk vrijdag 2 mei in het bezit te zijn van Frans Spaanstra, voorzitter van de sectie Letteren. Ze kunnen per e-mail (c.spaanstra@upcmail.nl) of per post (Larikshof 3, 3355 RD Papendrecht) worden toegestuurd.

Zoals gebruikelijk vindt de prijsuitreiking – zowel de winnaar van de gedichtenwedstrijd als de winnaar van de verhalenwedstrijd ontvangt een prijs – plaats in Bibliotheek Papendrecht, op woensdag 14 mei a.s. Aanvang is 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is de bibliotheek open. De sectie Letteren hoopt op een enthousiaste deelname aan de gedichtenwedstrijd én aan de verhalenwedstrijd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.