Bedrijfsdiefstallen op oosteind met 20% verminderd

13 februari 2004

PAPENDRECHT - Het aantal diefstallen op bedrijventerrein Oosteind is in 2003 met 20% verminderd ten opzichte van het jaar ervoor. In 2002 werd nog vijftien maal ingebroken, het afgelopen jaar twaalf maal. Ook de schade door inbraak is kleiner dan voorheen. Dit blijkt uit cijfers van de politie Zuid-Holland Zuid.


De afname is met name te danken aan de continue aanwezigheid, zowel ’s avonds als ’s nachts, van beveiligingsbedrijf Alert Security. De beveiligingsmedewerkers zijn bij een inbraakmelding doorgaans in enkele minuten ter plekke. Dat schrikt dieven af en zorgt ervoor dat buit en schade beperkt blijven.

Vier maal betrof het een inbraak bij een bij de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen (SBBP) aangesloten bedrijven. Omdat het meestal om een snelkraak ging, bleef de buit beperkt. In één geval ging de alarminstallatie om onverklaarbare redenen overigens niet af.
Doelstelling van de SBBP voor 2004 is een verdere afname van het aantal inbraken. De service van de SBBP kan verder worden uitgebreid als alle bedrijven op het Oosteind lid worden van de stichting. Daarmee neemt ook de kans op inbraken verder af.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.