Kees de Ruijter: "Gemeenten steeds belangrijker voor Jeugd en Gezin"

04 maart 2014
Kees de Ruijter: "Gemeenten steeds belangrijker voor Jeugd en Gezin"

PAPENDRECHT - De ChristenUnie ziet dat ook in Papendrecht de gemeente steeds meer kunnen betekenen voor jeugd en gezinnen. De komende periode zal de partij zich dan ook sterk maken deze positieve lijn voort te zetten.

Kees de Ruijter blikt terug:"Wethouder Scheurwater heeft uitvoering kunnen geven aan een diepe wens van de ChristenUnie: een goede samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het bedrijfsleven van Papendrecht en omgeving heeft veel kansen gezien, maar ook geboden. De gemeente was vooral verbinder, om zo onderwijs en ondernemers tot een vruchtbare samenwerking te brengen.

De komende jaren krijgen de gemeente meer en meer taken, waarbij vooral op het sociaal maatschappelijk vlak veel nieuwe kansen ontstaan. Uiteraard, de ChristenUnie ziet ook nadelen en grote financiële risico’s. Immers, alle wijzigingen gaan samen met ingrijpende bezuinigingen van het rijk".

Lijsttrekker Kees de Ruijter wil voorkomen dat de gemeente alleen financieel verantwoordelijke wordt. “We zijn geen filiaal van de rijksoverheid. Papendrecht is een zelfstandige gemeente, met specifieke kansen en uitdagingen en een eigen samenstelling van de bevolking.”, aldus De Ruijter.
“In beleid en in de uitvoering zal de gemeente oog moeten hebben voor de verschillen binnen Papendrecht. Als gemeente moet de ruimte voor eigen beleidskeuzes dan ook goed en wijs worden ingezet.”.

De ChristenUnie gaf eerder al aan zich in te zetten voor de eigen vrije keuze van gezinnen voor zorgaanbieders, wanneer er thuis ondersteuning wenselijk is. “De keuze voor hulp die past bij de eigen levensovertuiging of het eigen geloof is vele malen effectiever, dan dat er een hulpverlener wordt opgedrongen.”.
Over de haalbaarheid van deze plannen is De Ruijter helder: “Dit model is niet nieuw. De gemeente stelt kwaliteitseisen en financiële randvoorwaarden. Het is aan de zorgverleners zelf hier vervolgens invulling aan te geven.”.

Na de taken op het gebied van onderwijs en de starters op de arbeidsmarkt en woningmarkt, krijgt zo ook de zorg voor jongeren en de gezinnen een steeds grotere plaats in het gemeentelijke werkveld. De afgelopen periode heeft de ChristenUnie goede resultaten mogen zien van de kleinschalige maatwerk aanpak binnen Papendrecht. Die positieve ervaring wil de ChristenUnie ook inzetten voor het eigen beleid van de komende jaren.

Kees de Ruijter samen: “De bezuinigingen doen pijn, maar mogen niet leiden tot een eenheidsworst! Eigen beleid en eigen identiteit maakt dat de ChristenUnie zich blijft inzetten voor maatwerk!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.