PKC wint in een halve wedstrijd van Blauw Wit

03 maart 2014
PKC wint in een halve wedstrijd van Blauw Wit

PAPENDRECHT - In alle opzichten was er sprake van "een wereld van verschil" op zaterdag 1 maart tussen PKC en Blauw Wit. Niet alleen tussen beide ploegen, maar ook tussen de eerste en tweede helft van deze wedstrijd. Op voorhand kon er een felle strijd verwacht worden, want Blauw Wit moest winnen om nog een kansje op een plaats in de play offs te behouden. Voor de Papendrechters daarentegen was het zaak, na de zeer moeizame wedstrijd verleden week tegen NIC, om het goede spel weer terug te vinden, nu de play offs in zicht komen. De PKC-hal was dan ook goed gevuld met veel nieuwsgierigen toen scheidsrechter Hoeksma rond 15:30 uur de wedstrijd van start floot.

PKC startte scherp en na een ruime minuut stonden de Amsterdammers al op achterstand (2-0), terwijl Blauw Wit aanvallend zoveel verdedigende druk kreeg, dat niets leek te lukken: schoten ketsten steeds uit de korf en het aantal plaatsfouten was groot. Al direct was er een lichte irritatie aan Amsterdamse zijde zichtbaar, wat zich lopende de eerste helft alleen maar versterkte. Twee strafworpen moesten er aan te pas komen om in de beginfase nog enigszins bij te blijven bij PKC (4-3).

Bij PKC leek daarentegen alles te lukken: het schoot met scherp, speelde aanvallend efficiënt, frivool en bij vlagen virtuoos, terwijl het verdedigend heerstte in de rebound en onderschepping. Na een kwartier spelen stond er dan ook simpel een geruststellende 7-3 op het scorebord. Rini v.d. Laan probeerde met een time out nog in te grijpen, maar het effect was nihil. Blauw Wit bleef worstelen met zichzelf, terwijl de Papendrechters in een flow, zonder nadenken, de ene na de andere succesvolle aanval afrondden. Het verschil liep steeds verder op om uiteindeljk met 20-8 de rust in te gaan. In de "eerste wereld" een op alle fronten overheersend PKC en een machteloos en wat gefrustreerd Blauw Wit, dat kort voor rust Gerald van Dijk na opmerkingen op de leiding met 2x geel = rood zag vertrekken. Met vraagtekens bij beide partijen, die dit niet helemaal terecht vonden.

In "de tweede wereld" werd alles ineens totaal anders: ineens lukte het aan Papendrechtse zijde totaal niet meer, de bal wilde niet meer door de korf en het spel werd onrustiger en rommeliger. Het gevoel leek weg en ineens begon men na te denken over hoe er gespeeld moest worden. Tien minuten lang werd er niet meer gescoord door de Papendrechters, waardoor Blauw Wit met vier treffers op rij weer wat kon bijkomen: 20-12. Jan de Jager en Ben Crum grepen in: time out voor PKC en met effect: Nadhie en Laurens brachten het verschil weer op tien: 22-12. Het niveau werd er nadien niet beter op, beide ploegen bleven moeite houden om tot goede en succesvolle aanvallen te komen. Spannend werd het daardoor nimmer meer. Eindstand in Papendrecht: 28-17.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.