De Geul doet goede zaken in Regiocompetitie

03 maart 2014 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in het 50 meterbad in Dordrecht de vierde ronde in de A-klasse van de Regiocompetitie gezwommen. De ploeg van de Geul leverde tijdens deze wedstrijd een prima prestatie, er werden niet alleen 50 meterbad tijden verbeterd maar er waren ook zwemmers die hun tijd uit een 25 meterbad verbeterden tijdens deze wedstrijd. Het streven was om een plaatsje te stijgen in de totaalstand en de eerste tellingen wijzen erop dat dit gelukt is.

De middag begon met een 4x50 vrij estafette voor meisjes junioren en het Geulteam met Sam IJzerman, Kirana Hoogenbosch, Alyssia de Boer en Esmée Roodenburg pakte hier een knappe 3e plaats. Sam IJzerman dook als startzwemster onder de limiettijd voor het NJK later dit jaar. Ook de jongens junioren zwommen 4x50 vrij en Aidan van Gool, Liam van Gool, René Verhagen en Daan Wesdorp pakten hier de 7e plaats.

In de categorie meisjes junioren 1 zwommen Faustine Mussig en Shirin Bloemscheer ieder twee PR’s, Alyssia de Boer haalde een mooie 7e plaats op de 100 vlinder. Bij de jongens in de minioren categorie zwom Erik Verhagen 2 PR’s en ook Brandon Groeneveld en Tino Huurman zetten ieder een PR op de klokken.

In de categorie meisjes junioren 3 was Esmée Roodenburg goed op dreef. Op de 200 rug zwom ze in een dik PR naar de 9e plaats en op de 50 vrij zwom ze een mooi PR en dook met die tijd onder de NJK limiet op deze afstand. Aidan van Gool zwom een mooi PR op de 200 rug bij de jongens in de categorie junioren 2.

Ook in de categorie meisjes jeugd werden twee startbewijzen voor het NJK behaald: Sam IJzerman en Esmée Roodenburg voldeden beiden aan de limiet op de 200 vrij, dit leverde Sam een 6e plaats op en Esmée een 9e. Op de 50 school wist Sam een bronzen medaille te veroveren, Iris van Valen zorgde met een 8e plaats voor de overige wedstrijdpunten.

Bij de jongens zwom Ben Muller naar een 4e plaats op de 200 vrij, Max Muller tikte als 5e aan en Tim van Heeswijk zwom een dik PR op deze afstand. Op de 50 school was er een 5e plaats voor Tim en een mooi PR voor Max.

In de categorie jongens jeugd veroverde Jesse de Win het brons op de 100 school, Tim van Heeswijk werd hier 9e. Op de 50 vrij tikte Jesse als 7e aan, Yaro Roodenburg zorgde met een 9e plaats voor de overige punten. Bij de meisjes zwommen Alexia Huurman en Diane Vink beiden een PR op de 50 vrij.
De dames mochten aan de bak voor de zware 400 wissel. Samantha van Eijk zwom naar een mooie 3e plaats en haar tijd was goed voor een NK limiet. Pauline Tieleman zorgde voor de overige wedstrijdpunten. Op de 50 vrij voegde Samantha hier nog een 5e plaats aan toe.

Ook de heren hadden het zwaar, zij moesten aan de bak voor de 200 vlinder. Juniorenzwemmer Ben Muller en jeugdzwemmer Jesse de Win klaarden deze klus voor de Geul.

Aan het einde van de wedstrijd stond nog een 4x50 wisselslagestafette voor de dames en de heren op het programma. Het damesteam met Samantha van Eijk, Iris van Valen, Pauline Tieleman en Sam IJzerman pakte een 7e plaats. Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Jasper de Win en Tim Muller tikte tegelijk aan met de nummer vier maar kreeg helaas de B-tijd en dus een 5e plaats toegewezen.