VV Drechtstreek en Heerjansdam houden elkaar in evenwicht

03 maart 2014 door Ad van Herk
VV Drechtstreek en Heerjansdam houden elkaar in evenwicht

PAPENDRECHT /  HEERJANSDAM - Vooraf leek de wedstrijd tegen het soms wisselvallig  Heerjansdam een zware opgave te worden. Daar spelen zoveel goede voetballers met prima individuele capaciteiten dat Drechtstreek het tijdens deze inhaalwedstrijd op voorhand erg moeilijk leek te gaan krijgen.

Dat de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel en dus met een punt voor Drechtstreek was vooral de danken aan de grote inzet die de Oostpark spelers aan de dag legden. In vergelijking met een reeks eerdere wedstrijden was de  ‘fighting spirit’ weer eens duidelijk aanwezig en daar moet Drechtstreek het eigenlijk van hebben. Er werd geknokt voor elke meter.
 
Opvallend was achterin de rol van Jan Abaisa, die door het ontbreken van een aantal spelers in de achterhoede - zoals de geschorste Patrick Kunst en Jeroen Koppelaar en de geblesseerde Leon van Dalen - nu als centrale verdediger werd opgesteld. Abaisa bezorgde, samen met de goed spelende Erwin van der Heiden, de lange Heerjansdam speler Gelli Koy een lastige middag. Koy kon eigenlijk geen kant op en zijn irritatie daarover leidde kort voor het einde van de wedstrijd zelfs nog tot zijn tweede kaart omdat hij maar bleef praten tegen de overigens goed leidende scheidsrechter Ron Collé.  
 
Bij aanvang van de wedstrijd was het verschil in technisch vermogen tussen beide ploegen goed zichtbaar. Technisch zijn de meeste spelers van Heerjansdam van een prima niveau. Toch kon de ploeg van Miguel van den Dungen niet echt indruk maken, al was Andro Franca al in de 6e minuut heel bij de openingstreffer toen zijn schot net voorlangs het doel ging.
 
Overigens hadden zowel Chris Koremans en Jeffrey Beek zich daarvoor aan de andere kant ook al gevaarlijk voor het doel van Frank van der Pol gemeld. Een schot van Heerjansdammer Galid Cherrou miste het doel en geleidelijk aan leek bij Drechtstreek het gevoel te ontstaan dat er men niet kansloos was tegen deze technisch betere ploeg die al 12 wedstrijdpunten meer had verzameld. 
 
Na de rust bleef Drechtstreek hard werken en druk zetten. Zo schoot Remco Koremans net over en werden er meer kansen gecreëerd. Bij Heerjansdam leek men aan te voelen dat winnen niet vanzelfsprekend was en er sloop steeds meer onrust in het spel. Toch had Galid Cherrou in de 76ste minuut dé kans op de 0-1 maar zijn schot mislukte volledig.
 
In het laatste kwartier bleef Drechtstreek aanvallen en doordat de laatste man van Heerjansdam, Johan Versluis, steeds vaker mee naar voren ging ontstonden er enkele serieuze kansen voor Drechtstreek. In de 89ste minuut was het jammer dat Remco Koremans na een fraaie rush net niet langs doelman Van der Pol kwam. Hij had de bal misschien beter af kunnen leggen op zijn broer want de winnende goal bleef uit. Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal schoot Geraldo Alken rakelings naast het doel zodat de wedstrijd doelpuntloos eindigde.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.