Officiële start werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind

03 maart 2014 door Ad van Herk
Officiële start werkzaamheden bedrijventerrein Oosteind

PAPENDRECHT - Vrijdag 28 februari 2014 is het startsein gegeven voor het verder opknappen van bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht. Wethouder Richard Korteland gaf in het bijzijn van diverse ondernemers op Oosteind op feestelijke wijze het startstein voor de werkzaamheden aan het bedrijventerrein dat tot één van de beste van Nederland behoort. De gemeente en de ondernemers hebben nauw samengewerkt aan plannen die de kwaliteit van het terrein verbeteren, nu gaat de schop de grond in.

Met de werkzaamheden wordt een belangrijke volgende stap gezet in het verder verbeteren van bedrijventerrein Oosteind. Enkele jaren geleden is de Ketelweg, de ontsluitingsweg die midden over het terrein loopt, aangepakt. Nieuwe verharding, groen en een aparte fietsrijstrook zijn enkele van de zaken die de uitstraling van de openbare ruimte een flinke kwaliteitsslag hebben gegeven.

Nu starten de werkzaamheden aan het deelgebied zuidoost (Rosmolenweg en Gantelweg). Onder andere de wegen worden opgeknapt, het openbaar groen wordt opnieuw aangelegd en de openbare verlichting wordt vervangen door duurzame LED verlichting. De revitalisering van het openbare gebied zorgt ervoor dat het gebied aantrekkelijker wordt, dat het verkeer beter doorstroomt en dat de parkeersituatie verbetert. Verder zal de halte van de Waterbus van de Scheepvaartweg naar de Rosmolenweg worden verplaatst. De huidige halte aan de Rietgorsweg wordt namelijk niet optimaal gebruikt. Later in het jaar starten ook de werkzaamheden aan deelgebied zuidwest (Geulweg, Rietgorsweg en Scheepvaartweg) van het bedrijventerrein Oosteind. De totale aanpak kost circa 2,2 miljoen euro, waarvan provincie Zuid-Holland de helft betaald.
 
Wethouder Richard Korteland: “Bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht behoort tot één van de beste bedrijventerrein van Nederland. Daar zijn we trots op. We willen dat Oosteind een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat blijft voor bedrijven uit de industriële en maritieme sector. Daarom hechten we als gemeente veel waarde aan de nauwe samenwerking met de ondernemers. Samen verbeteren we de kwaliteit van Oosteind en zorgen we hier voor een nog beter ondernemersklimaat.”

De gemeente stimuleert ondernemers op Oosteind om ook op hun eigen grond maatregelen te nemen, waardoor de kwaliteit van het bedrijventerrein toeneemt. Een succesvol voorbeeld van deze aanpak is de goede samenwerking tussen Boskalis en de gemeente. Het ontwerp van nieuwbouwontwikkelingen op eigen terrein van Boskalis is in samenhang met het ontwerp van de openbare ruimte gebeurd. Ook op het gebied van veiligheid werkt de gemeente goed samen met de Stichting Bedrijven Beveiliging Papendrecht, die verantwoordelijk is voor de collectieve beveiliging van Oosteind. Tot ieders tevredenheid zorgt de stichting voor een goede beveiliging van de bedrijventerreinen Oosteind en Nieuwland Parc.

De revitalisering van bedrijventerrein Oosteind is een geslaagd voorbeeld van samenwerking tussen de Belangenvereniging Oosteind, de ondernemers op Oosteind, Aquabus BV en de provincie Zuid- Holland, gefaciliteerd door de gemeente Papendrecht. Bedrijventerrein Oosteind is circa 70 hectare groot en biedt plaats aan zo’n 130 bedrijven, waaronder Boskalis, Visser & Smit Hanab, Van de Grijp buizen, Scheepswerf Slob, Pon-Cat, Veth propulsion, Van Sillevoldt rijst, Sonneveld bakkerijproducten en Silvo kruiden (McCormick).
 
Fotograaf:  Richard van Hoek
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.