SGP Papendrecht: "Zuinig op een leefbaar Papendrecht"

03 maart 2014 door Hennie van der Zouw
SGP Papendrecht: "Zuinig op een leefbaar Papendrecht"

PAPENDRECHT - De SGP Papendrecht stelt het volgende aan de orde: "Ieder mens heeft behoefte aan rust. Rust kun je op heel veel manieren bereiken. Toch blijft voor veel mensen een rustige thuisbasis van groot belang. Niet voor niets zetten mensen zich in voor behoud van eigen leefomgeving. Ook de SGP in Papendrecht vindt de leefomgeving van groot belang. In deze blog willen we onze visie op een leefbare omgeving met u delen en concreet een aantal speerpunten aangeven."

Aangenaam wonen
"De SGP streeft naar een leefomgeving waarin mensen zich thuis voelen en waar het prettig en aangenaam wonen is. We willen aandacht geven aan de verschillende leeftijdscategorieën, bijvoorbeeld speelplaatsen en voetbalveldjes voor de kinderen en ontmoetingsplaatsen voor jeugd en ouderen. Verder moeten de omgeving, de wegen en het groen schoon, heel en veilig zijn. Papendrecht dient hierin een kwaliteitsslag te maken. Bij de inrichting van de openbare ruimte is aandacht voor de veiligheidsbeleving nodig. Bij een goede leefomgeving horen ook voldoende voorzieningen. De SGP pleit voor een totaalvisie op de winkelcentra in Papendrecht om versnippering van winkelgebieden tegen te gaan. De ontwikkeling van winkelcentrum Oostpolder dient vooral in relatie tot Sliedrecht Baanhoek-West te worden bezien. Het winkelcentrum in de wijk Oostpolder moet een buurtwinkelcentrum worden, een centrum op kleine schaal dat in de basisbehoeften voorziet".
 
Rentmeesterschap
"Voor de SGP is rentmeesterschap een belangrijk term. Voor ons betekent dit dat we op een verantwoordelijke manier omgaan met alles wat ons toevertrouwdis. We mogen de schepping enerzijds bebouwen en anderzijds dienen we deze te bewaren. Dat is zeker belangrijk voor onze leefomgeving. Daarom vinden wij dat de gemeente aan ene kant milieuverontreiniging moet aanpakken en aan de ander kant de kwaliteit van het milieu moet bevorderen. Concreet vinden we dat de luchtverontreiniging veel te hoog is. De Papendrechtse lucht is één van de meest vervuilde stukjes van Nederland. Daarom willen we de hoeveelheid fijnstof terugdringen".

Duurzaamheid
"Papendrecht heeft gelukkig veel groen en wat betreft de SGP wordt dat meer en beter. Dat geldt ook voor het gebied boven de A15. De SGP wil daar zeker niet bouwen. We zien daar wel mogelijkheden voor recreatie, maar het landschapsbeeld dient behouden te blijven. Op het gebied van duurzaamheid valt er nog wel wat te winnen. Duurzame energiewinning verdient een echte kans! Duurzaamheid dient voor burgers en de gemeente dit een prioriteit te zijn. Daarom willen wij het gebruik van duurzame vervoermiddelen, als elektrische fiets en auto, stimuleren. Deze ‘groene vervoersmiddelen’ willen we faciliteren door bijvoorbeeld het aanleggen van een netwerk van oplaadpunten op plaatsen dicht bij belangrijke voorzieningen. Ook de aanleg van fietssnelwegen, met optimale voorzieningen voor het langeafstand fietsverkeer, krijgt prioriteit."

Speerpunten
"De SGP heeft naar aanleiding van bovenstaande thema’s de komende periode de volgende speerpunten. Ten eerste blijft Papendrecht een gemeente met voldoende en kwalitatief goed groen. We zetten in op een groener Papendrecht. Vervolgens willen we het verkeerslawaai terugdringen en de uitstoot van fijnstof beperken. De SGP wil ook het gebruik van duurzame energie stimuleren, zowel door de gemeente als inwoners. Als laatste punt willen we gaan voor voldoende ruimte voor recreatie, zowel in Papendrecht als boven de A15".

"De SGP in Papendrecht is, samen met u, zuinig op een leefbaar Papendrecht. We willen behouden wat goed is, verbeteren wat beter kan en nieuwe mogelijkheden aangrijpen. De SGP staat daarom voor een Super Groen Papendrecht". Aldus de SGP Papendrecht.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.