Fietspad langs A15 afgesloten

15 oktober 2008

PAPENDRECHT - Het fietspad langs rijksweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht wordt in de periode van 20 oktober 2008 tot circa maart 2009 afgesloten. Fietsers en bromfietsers (waaronder veel scholieren) moeten rekening houden met een omleidingsroute (via Baanhoek) en extra reistijd.

Afgesloten wordt het gedeelte van het Oostpad tussen de Matenasche Scheidkade in Papendrecht en de Parallelweg/Spoorlijn in Sliedrecht. Het (brom)fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via:
(oostelijke) Parallelweg – Baanhoek – Matena – Tiendweg Oost – Burgemeester Keijzerweg / Westkil. De route is met borden gemarkeerd.

De afsluiting van het fietspad houdt verband met de bouw van een geluidscherm langs de A15 ter hoogte van het Land van Matena in Papendrecht. Het geluidscherm komt in het verlengde van het bestaande geluidscherm langs rijksweg A15. Het te bouwen scherm wordt 400 m lang. Na de bouw van het geluidscherm wordt er weer een nieuw fietspad achter het scherm aangelegd.

Samen met de gemeente Sliedrecht en het Waterschap Rivierenland kwam de gemeente Papendrecht na zorgvuldige afweging van diverse alternatieven tot de conclusie dat afsluiting van het fietspad en het instellen van een omleidingsroute de enige reële mogelijkheid was. De scholen waarvan bij de gemeenten Papendrecht en Sliedrecht bekend is dat normaal gesproken veel leerlingen van het fietspad gebruik maken, zijn over de omleiding geïnformeerd.

Langs de omleidingsroute worden automobilisten de eerste dagen met elektronische signalering en later met borden geattendeerd op het verhoogde fietsersaanbod. Zij worden verzocht hun rijgedrag daarop aan te passen en snelheid te matigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.