Drank- en horecavergunning na stemming aangenomen

28 februari 2014
Drank- en horecavergunning na stemming aangenomen

PAPENDRECHT - Op donderdag 27 februari werd de laatste gemeenteraadsvergaderingen voor de verkiezingen gehouden. Dit was de dus laatste vergadering in de huidige samenstelling.

Op de agendapunt stond onder andere een initiatiefvoorstel drank en horecavergunning, dat door de VVD was ingediend.
Volgens de VVD is dit een mooi eenvoudig en te handhaven voorstel volgens. Het CDA, de SGP en het PAB dienen amendementen in om de zogenaamde happy hours en het stunten met prijzen van alcohol tegen te gaan.

D66 en VVD vinden dit echter betuttelend. De ChristenUnie is ook tegen de amendementen, aangezien deze zijn niet te handhaven zijn en hebben daarom weinig kracht. De meningen verschillen over de drank en horecavergunning verschillen dus behoorlijk in de raadsvergadering.

Het CDA vindt het mooi dat dit nu toch een echt democratisch proces wordt en wil de stemming afwachten. Na een erg rommelige stemming, die tot hilariteit van de zaal een aantal keer over moest, is het voorstel drank en horecavergunning met een verbod op de zogenaamde happy hours aangenomen. Uiteindelijk blijkt dat het voorstel van de VVD dus niet in de door hen bedoelde vorm toch is aangenomen. Hiermee is onbedoeld voor de VVD een andere drank- en horecvergunning aangenomen.

Foto: Ernst Schotting

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.