Dikke pluim voor Hannah en Matthias Rietveld

27 februari 2014
Dikke pluim voor Hannah en Matthias Rietveld

PAPENDRECHT - ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) zijn mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval. 'Schoon trekt schoon aan', zo is hierbij de redenatie.

De vijf-jarige Hannah Rietveld is de jongste Zapper in Papendrecht en Zapt in de omgeving van de Constatijn Huygenslaan. Woensdagmiddag ging Hannah, gewapend met een afvalzak en grijper weer op pad. Maar dit keer trof ze zoveel zwerfafval aan dat ze haar broer Matthias om hulp moest vragen.

 
Sinds er werkzaamheden in en rondom de flats plaats vinden neemt de berg zwerfafval in de wijk schrikbarend toe. Verpakkingsmateriaal, tensresten, koffiebekers, lege blikjes, van alles ligt er in de struiken en op de stoep.
 
Na een uur zappen keerde Hannah en Matthias terug naar huis met twee afvalzakken vol rotzooi. Een dikke pluim voor deze twee jonge kinderen die zich vrijwillig inzetten voor een schone wijk en leefomgeving.
 
Foto: Pieter van den Berg
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.