Uitreiking ZAP-speldjes

09 december 2011
Uitreiking ZAP-speldjes

PAPENDRECHT - Wethouder Wilco Scheurwater reikte op donderdagmiddag 8 december  in de tent op het marktplein de jaarlijkse ZAP-speldjes uit (ZAP staat voor Zwerf Afval Pakker). Dit jaar kregen drie Papendrechters een speldje. Bovendien kreeg één inwoner een ‘eervolle vermelding’.
 

Mevrouw M.C. Langerak-van Rijswijk
Riet Langerak is één van de ZOTTE ZAPPERS in de wijk Westpolder. Deze groep ZAPpers heeft zich als doel gesteld om de route tussen de middelbare school en het winkelcentrum zo schoon mogelijk te houden. Eén van de ZOTTE ZAPPERS is vertegenwoordigd in het snoeprouteoverleg met gemeente, scholen en winkeliers.
Riet Langerak is voorgedragen door Ruth van Stam, in 2010 landelijk genomineerde voor ZAPper van het jaar en zeer actief in de wijk Westpolder.

De heer C.T. Bestebreurtje
Kees Bestebreurtje (op de foto) is ook één van de ZOTTE ZAPPERS. Kees heeft in 2011 de actie “Jouw straat mijn straat” opgezet, samen met de andere ZAPpers. Deze actie was een oproep aan de andere wijkbewoners om ook hun steentje bij te dragen aan een schone en nette woonomgeving. Naast deze inzet is Kees ook een ZOTTE ZAPPER en structureel zelf bezig met afvalgrijpen.
Kees Bestebreurtje is voorgedragen door de wijkcoördinatoren van de gemeente Papendrecht en wijkplatform WPwestpolder.nl, zij vonden het project “Jouw straat, mijn straat” een positieve actie en een goed voorbeeld hoe je zelf zaken kan oppakken in je directe woonomgeving

De heer P. van Wijngaarden
Piet van Wijngaarden heeft zich als conciërge van De Lage Waard, burgemeester Keijzerweg jarenlang ingezet om het zwerfvuil wat rond de school ligt weg te halen. Nu hij met pensioen is, blijft Piet zich inzetten om de schoolomgeving van zwerfvuil te ontdoen. Er wordt door hem in samenwerking met De Lage Waard gewerkt aan het inzetten van maatschappelijke stages, op die manier worden jongeren zelf betrokken bij
het nadenken over goed weggooien van afval. Piet van Wijngaarden is genomineerd door De Lage Waard en de leden van het
snoeprouteoverleg.

Eervolle vermelding:
Een warm welkom voor de heer P. van Dongen. Hij is met 91 jaar veruit de oudste ZAPper in Papendrecht. De heer van Dongen woont in de P.S.Gerbrandystraat en houdt zijn directe woonomgeving schoon. Hij heeft door het zappen contact gelegd met veel buurtbewoners en ook met de jongeren die regelmatig in de buurt van zijn woning staan. De jongeren gooiden tot voor kort hun lege pizzadozen en blikjes niet zo goed weg, maar sinds zij weten dat de heer Van Dongen hun rommel opruimt hebben ze nu wel zo iets van, ja dat kan niet we moeten het zelf opruimen. De heer Van Dongen heeft in 2010 een ZAP speldje in ontvangst genomen.

Foto: Pieter van den Berg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.