Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp bezoekt Drechtsteden

27 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp bezoekt Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - De ambassadeur van Duitsland in Nederland heeft op woensdag 27 februari a.s. een kennismakingsbezoek aan de Drechtsteden gebracht. Waarnemend burgemeester mevrouw Rinette Reynvaan en J.P. Tanis, waarnemend voorzitter Drechtsteden, verwelkomden de heer Kremp in het stadhuis van Dordrecht. Bij de ontvangst waren vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de Drechtsteden aanwezig.
 
Na een lunch in het Stadhuis werd een bezoek gebracht aan Krohne Altometer in Dordrecht. Het Duitse bedrijf is wereldwijd gezien de belangrijkste leverancier van uiterst nauwkeurige meetapparatuur, flowmeters, die het mogelijk maakt te meten hoeveel vloeistoffen en gassen door buizen worden getransporteerd, zo vertelde directeur A. Boer.
 
Aansluitend werd een bedrijfsbezoek aan Fokker in Papendrecht gebracht, waar burgemeester Cees de Bruin het gezelschap opwachtte. President-directeur H. Büthker en directeur public affairs, A. Vergouw verzorgden een boeiende presentatie en rondleiding door het bedrijf dat al zo lang met de Drechtsteden en vooral met Papendrecht verbonden is
 
Op verzoek van de ambassadeur werd Nederlands gesproken. Na een klein jaar in Nederland verstaat de heer Kremp Nederlands. Hij spreekt ook onze taal, maar moet af en toe nog op een Duits woordje terugvallen.  Frans Jozef Kremp is sinds medio april 2013 ambassadeur van Duitsland. De 59-jarige jurist werkte eerder onder meer voor ambassades in Guinee, Athene en Londen.
 
Aan het einde van zijn bezoek zei de ambassadeur: “Ik ben zeer onder de indruk van de  grote concentratie van high-techbedrijven in de Drechtsteden. Door een ander belastingstelsel zouden in Duitsland gemeenten erg rijk zijn als ze zulke bedrijven binnen hun grenzen hebben.”

Fotobijschrift: Van links naar rechts in de hal bij Fokker ziet u: Arjen Vergouw, Hans Büthker, Hans Tanis, Franz Jozef Kremp, Cees de Bruin, Richard Korteland en Wim de Leur. (Foto: Henk van Veen) 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.