Schaakclub schuift Waddinxveen opzij

27 februari 2014
Schaakclub schuift Waddinxveen opzij

PAPENDRECHT - Op dinsdagavond 25 februari trad het 1e team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam thuis aan tegen het 2e team van WSV uit Waddinxveen.
Dit team wist, met nog twee ronden te gaan, dat ze al gedegradeerd was.

Een relatief zwakke tegenstander werd verondersteld. Toch bleek dat niet gedurende de eerste helft van de wedstrijd.

Na twee uur spelen waren de onderlinge duels nog behoorlijk in evenwicht. Het ging om een pionnetje meer of minder maar nog geen duidelijke voorspellingen. Toch bleek dat wel een kantelmoment. In korte tijd stonden de gasten achter met 3,5-0,5.
Bert Terlouw, Meinte Smink en Kees van Meerkerk scoorden het volle punt. Kees Brinkman werd gedwongen door eeuwig schaak remise te aanvaarden.

Vervolgens kwamen Jo Pattinama, Gerrit de Jong en Hans van den Beukel met hun tegenstanders ook remise overeen. In tijdnood verloor Arie Speksnijder een spannende wedstrijd met wisselende kansen. De eindstand werd 5-3. Met nog 1 ronde te gaan staat schaakclub Papendrecht/Alblasserdam nu op de derde plaats in de regionale competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.