CU Papendrecht:“Samenwerken en zelfstandigheid gaat prima samen en scheelt een hoop geld”

24 februari 2014
CU Papendrecht:“Samenwerken en zelfstandigheid gaat prima samen en scheelt een hoop geld”

PAPENDRECHT - “Ook de ChristenUnie hecht aan een zelfstandig Papendrecht en is geen voorstander van herindeling. Maar de kansen die samenwerking met buurgemeenten bieden, moeten we zeker niet laten liggen.” Dit zegt Gerdien Barlag, nummer 3 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie Papendrecht.

“Succesvol en slim samenwerken scheelt de Papendrechtse burger heel erg veel geld. Partijen die dat ontkennen, sluiten hun ogen voor prachtige kansen. Een schutting plaats je ook liefst samen met de buren; het scheelt geld en versterkt goede verhoudingen.”

Uiteraard zijn er onderwerpen waarin de zelfstandigheid en eigen voorzieningen bepalend zijn. Onderwerpen die het eigen karakter van Papendrecht bepalen, zoals eigen voorzieningen. “De gemeentewerf is daar voor de ChristenUnie een duidelijk voorbeeld van. Die hoort binnen onze eigen gemeentegrenzen te blijven!”, aldus Gerdien.

Op andere onderwerpen is met samenwerking juist wel veel voordeel te behalen. Bijvoorbeeld ten aanzien van natuur- en recreatie.
“De ChristenUnie vindt voldoende groen en ruimte voor recreatie erg belangrijk. Voor Papendrecht en onze buurgemeenten zie we daarvoor kansen en mogelijkheden in het kleine stukje Papendrecht ten noorden van de A15.” Gerdien Barlag zou het een aanvulling vinden voor heel Papendrecht. “De Vriesenpolder is een gebied waar nog genoeg kansen wachten voor een mooie combinatie van natuur en recreatie! Zeker als we dat in samenwerking met andere gemeenten uit de Alblasserwaard oppakken.”

Op de foto van links naar rechts:"Pieter-Jan den Dekker (nr. 2), Gerdien Barlag (nr. 3) en Kees de Ruijter (lijsttrekker).

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.