Drechtstreek na verlies tegen Alblasserdam op laatste plek

22 februari 2014
Drechtstreek na verlies tegen Alblasserdam op laatste plek

PAPENDRECHT - Opnieuw moest Drechtstreek zaterdag verlies incasseren in een wedstrijd die eigenlijk lucht had moeten brengen door het behalen van drie punten. Aangezien Zaamslag en Zuidland allebei wel wonnen, staat Drechstreek nu op de laatste plaats van de 1e klasse C. Drechtstreek begon de wedstrijd met enkele goede kansen maar helaas miste Chris Koremans zijn eerste kans op een doelpunt en schoot Jan Abaisa op de paal.  Alblasserdam leek zich te willen revancheren  op het verlies tegen Zuidland  (2-5) van de week ervoor en het speelde zeer fel. Het troefde de Oostpolderploeg af op felheid en doeltreffendheid. In de 16e minuut wist Umut Takac na knap voorbereidend werk van Richard van de Berg met een hard schot de 0-1 op het bord te brengen. Ook de 0-2 kwam van de voet van Takac, ditmaal nadat hij bij een dieptepass goed wegdraaide van zijn tegenstander en opnieuw doelman Epping het nakijken gaf.  Op slag van rust was het Chris Koremans die met een stift de 1-2 kon scoren.

Na de rust slaagde Drechtstreek er niet in om op gelijke hoogte te komen. Ook de ingevallen Jeffrey Beek en Ruben Timmermans, die beiden in kansrijke positie kwamen,  konden het tij niet keren en stuitten op de Alblasserdamse doelman Sander Schreuder. Ook bij voor het andere doel ontstonden enkele mooie kansen voor Alblasserdam om de scoren nog op te hogen. Toen Mohssin Ghorafi na een overtreding van Mischa Groeneveld in de 86ste minuut een strafschop mocht nemen, schoot hij die niet zuiver genoeg in hetgeen Timo Epping in de gelegenheid stelde om de penalty te stoppen. Desondanks kon men bij Alblasserdam niet zo treuren om de gemiste strafschop en om de misser van Patrick Berends want de drie punten waren binnen. Alblasserdam doet met deze overwinning goede zaken en voor Drechtstreek lijkt handhaving in de eerste klasse steeds moeilijker te worden. Met nog  negen wedstrijden te gaan, zal het echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Komende zaterdag is er een inhaalprogramma en komt Drechtstreek niet in actie. Op 8 maart wacht de uitwedstrijd tegen De Zwerver in Kinderdijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.