Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 275 miljoen contract

24 december 2013
Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 275 miljoen contract

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat dochteronderneming Dockwise een contract heeft verworven van Bechtel voor Module Transport Diensten ten behoeve van het Wheatstone LNG-project in de Australische staat Western Australia. Het contract met een waarde van circa USD 275 miljoen is daarmee het grootste contract ooit voor Dockwise en de werkzaamheden zullen begin 2014 aanvangen.

Het werk omvat het logistiek management en vervoer van meer dan 100 modules vanuit China en Maleisië, waar de modules worden vervaardigd, naar de Wheatstone Projectlocatie in Ashburton North, 12 kilometer ten westen van Onslow in Western Australia.
 
Om het werk uit te voeren zal Boskalis haar volledige gamma van zwaar maritiem transportmaterieel inzetten. Boskalis verwacht in totaal zes Dockwise Heavy Marine Transport Vessels (HTV's) te zullen inzetten, variërend in omvang van T-Class tot Type IV-schepen met een open achtersteven, bakken, Floating Super Pallets (FSP's), twee nieuwe SMIT Giant pontons en Anchor Handling Tugs (AHT's).
 
De HTV's zullen opslagruimte aan dek bieden voor de modules alsmede piggyback-capaciteit voor bakken/FSP's die ook modules vervoeren, terwijl de combinatie SMIT Giant ponton/AHT als sleepoplossing wordt ingezet. Door het relatieve voordeel van verschillende transportoplossingen samen te voegen en door gebruik te maken van de brede ervaring binnen de Groep is er een totaalpakket voor logistiek management en vervoer samengesteld.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.