Kees de Ruyter:"Nu doorpakken bij wijkgericht onderhoud"

19 februari 2014
Kees de Ruyter:"Nu doorpakken bij wijkgericht onderhoud"

PAPENDRECHT - Kees de Ruyter (lijsttrekker ChristenUnie Papendrecht) over het succes van wijkgericht onderhoud:
“Samen meedenken, maar ook meehelpen in de wijk, zal de leefbaarheid vergroten”  

Een vertrouwd speerpunt voor de ChristenUnie is het Wijkgericht werken. Lijsttrekker Kees de Ruyter: “De afgelopen jaren hebben we, mede door toedoen van onze wethouder Wilco Scheurwater, daar een goede impuls aan kunnen geven. De klus is echter nog niet geklaard! De ChristenUnie maakt zich sterk voor een verdere ontwikkeling van de wijkgerichte aanpak.”.

De ChristenUnie wil ruimte voor meer creativiteit in het vormen van nieuw beleid. Een goede communicatie daarover met inwoners is dan een rijke bron van inspiratie.
“We zullen ook kritisch blijven kijken naar het onderhoud van het openbaar groen. We kennen genoeg punten waar bewoners niet tevreden zijn.”, zegt Kees de Ruyter.
Hij ziet daar nieuwe kansen voor een samenwerking tussen overheid en de wijkbewoners. “Samen meedenken, maar ook meehelpen in de wijk, zal de leefbaarheid vergroten en geeft een impuls aan de samenleving.”

Het contact tussen buurtbewoners bevordert de sociale cohesie. In deze tijd van individualisering zijn deze contacten waardevol en het resultaat van de samenwerking draagt bij aan een beter woonklimaat. Naast het succesvolle project van de ZAP-pers, ziet de ChristenUnie ook mogelijkheden voor buurpreventieteams. Een leefbare wijk is immers ook een veilige wijk.

De ChristenUnie steunt de roep om ´Meer Blauw Op Straat´, maar gaat in deze verkiezingen ook voor meer (ChristenUnie) ´Blauw in de raad´.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.