Pricilla Huisman springt naar brons op polsstok

10 februari 2014
Pricilla Huisman springt naar brons op polsstok

PAPENDRECHT - Voor het nederlands indoor kampioenschap junioren waren diverse atleten afgereisd naar Apeldoorn. Pricilla Huisman kwam hierbij uit op de sprint en bij het polsstok hoogspringen. In haar eerste poging ging zij direct over de 3 meter heen. Hiermee kon zij energie sparen en kwam het vertrouwen voor de vervolgsprongen.

In twee pogingen wist zij haar staande PR van 3,10 meter te evenaren.Gebaseerd op de trainingen wist zij dat een nieuw PR tot de mogelijkheden moest behoren en daarmee een podiumplaats in zicht zou komen. De 3,20 meter hoogte werd in 1 poging bedwongen en bracht haar naar de bronzen medaille. De 3,30 meter bleek deze wedstrijd net te hoog, maar de techniek is aanwezig om ook deze hoogte op korte termijn te bedwingen. 

Eerder op de dag had Pricilla zich met een knappe 8.12 sec (2 honderdste sec. boven haar pr) als tijd snelste gekwalificeerd voor de halve finale van de 60 meter sprint. Helaas was de halve finale van de 60 meter net te snel achter de polsstokwedstrijd, waardoor ze net de kracht, en daarmee driehonderste seconde te kort kwam om zich voor de finale te plaatsen.

Dat Martijn Opmeer tijdens kampioenschappen weet te pieken werd wederom bewezen doordat hij in zijn 60 meter serie een persoonlijk record liep in een tijd liep 7,72 seconden.
 
De echte klapper maakte Robin Vogel. In de serie van de 60 meter liep hij 0,22 sec. harder dan zijn bestaande PR en kwam tot een verrassende tijd van 7.24 sec. Hij kwalificeerde zich daarmee voor de halve finale. In deze halve finale kreeg hij helaas last van zijn enkel waardoor hij een tijd liep van 7,36. Met zijn PR nadert hij nu wel met rassé schreden de top 10 van Nederland. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.