Wedstrijdturners Olympia presteren goed in eerste wedstrijden

10 februari 2014
Wedstrijdturners Olympia presteren goed in eerste wedstrijden

PAPENDRECHT - In het afgelopen weekend ging voor alle wedstrijdturnsters van Olympia het wedstrijdseizoen van start. Na de succesvolle uitvoering van de vereniging in november 2013 en wat proefwedstrijden moesten alle turnsters aan de bak.

Olympia neemt ook dit jaar op verschillende niveaus deel aan regionale en districtswedstrijden van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Vier turnteams nemen in verschillende categorieën deel aan het Rayon Turn Toernooi van het Rayon Dordrecht. Bij goed presteren leiden de poulewedstrijden tot een finale in mei 2014. Ook wordt deelgenomen aan de turncompetitie van het rayon met twee wedstrijdteams. In maart wachten dan de wedstrijden in het district. 

Vorige week werd door het team Keuze A senioren en Verplicht A jeugd geturnd tegen De Zilvermeeuw. Beide teams wisten hun wedstrijd ruim te winnen. Het seniorenteam bestaat dit jaar uit Chantal de Koning, Laura Hensbergen, Mayara van Eldik, Inge Nederhof, Aranka Tubex, Daphne Jongeneel, Kirsten Kuntz en Alissa de Jong.

Tijdens deze eerste wedstrijd werden nieuwe vloeroefeningen op muziek geturnd en werden nieuwe onderdelen uitgeprobeerd. Nieuw dit seizoen op sprong is dat beide sprongen meetellen in het eindresultaat; er is daardoor geen marge voor een foutje. Laura Hensbergen eindigde als 1e met prima resultaat op alle toestellen, Kirsten Kuntz eindigde op de 3e plaats. 

In de turncompetitie eindigden namen zaterdag twee teams van Olympia deel aan de verplichte oefenstof. De teams eindigden respectievelijk op de 5e en 7e plaats in een veld van 13 teams. Op de foto het team 2 van Olympia met van links naar rechts Rosanne Reedijk, Estée Kamsteeg, Vera Nederhof en ervoor Loïs van de Ende en Hélène Borsje. Team 1, het jongste Olympiateam in de competitie, bestaat uit Demi van Tol, Dée de Jong, Judith Vonk, Noëmi van Herk, Phoebe Overhand en Britt Kok.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.