Kansloze nederlaag voor 2e team Schaakclub

07 februari 2014
Kansloze nederlaag voor 2e team Schaakclub

PAPENDRECHT - Op dinsdag 4 februari 2014 nam Papendrecht/Alblasserdam 2 het thuis op tegen CSV 3 uit Capelle aan den IJssel. De gespeelde wedstrijden en de geringe krachtsverschillen voorspelden een spannende match, maar dat werd het niet.

Vooral voor 21.00 uur ging er van alles mis. Jack de Ruijter kwam goed uit de opening, maar ging met paard en dame op avontuur. Het slaan van een gedekte pion werd zijn dame fataal en Jack gaf direct op: 0-1.

De meestal betrouwbare Theo Punt had zijn avond niet. Hij deed al snel een stuk cadeau en even later een tweede. Hij manouvreerde zichzelf in een uitzichtloze positie en ook hij gaf op: 0-2.

Invaller Kees Klein speelde een prima opening, maar ontwikkelde niet voldoende, waardoor hij problemen kreeg op de koningsstelling. Toen mat onontkoombaar werd, moest hij capituleren: 0-3.

Arie Prins kwam vanuit de opening in een dreigende stelling terecht. Een fraaie Capelse combinatie kostte de kwaliteit, waarna Arie alleen nog maar kon tegenhouden. Dat was een te zware opgave en toen hij torenverlies overzag, konden de stukken weer in de doos: 0-4.

Ook Koert Timmerman had een moeilijke avond. Zijn sterke tegenstander bouwde via de A-lijn een mooie stelling met een pluspion op. Maar Koert bleef aanklampen en sloeg onmiddellijk toe toen zijn tegenstander een foutje maakte. Hij trok de stand gelijk en behield dat evenwicht ook:½-4½.

Louis Kemper kwam wat later binnen, speelde vervolgens veel sneller dan zijn opponent, maar niet beter, want de Capelse invaller bleek in een goede vorm te steken. Hij won de kwaliteit en bouwde de stelling langzaam maar zeker uit tot winst. Louis kwam er niet meer aan te pas, jammer:½-5½.

De twee laatste partijen boden gelukkig meer perspectief. Ad Stabij had een prima stelling opgebouwd, won een stuk, maar sloeg dat verkeerd. Dat kostte hem een toren. In het eindspel van dame tegen twee torens zat er niet meer dan remise in: 1-6.

Onze laatste strijder was Arie Speksnijder. Hij was deze avond de beste van de thuisploeg. De enige winstpartij na een fraaie en secure partij. Met twee krachtige paarden trok hij ten strijde en sleepte de partij kalm binnen: 2-6.

Zo konden de Capellenaren om 22.30 uur naar huis met een fikse zege op zak en bleef Papendrecht/Alblasserdam  achter met het gevoel dat er meer in had gezeten, maar ook dat CSV gewoon een sterker team heeft.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.