CDA Papendrecht stelt kandidaat raadsleden voor

19 december 2013
CDA Papendrecht stelt kandidaat raadsleden voor

PAPENDRECHT - CDA Papendrecht verwelkomt veel nieuwe en jonge kandidaat raadsleden. Op de vastgestelde kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar is van de 20 namen de helft jonger dan 30 jaar. CDA Papendrecht is verheugd, dat Egbert Lichtenberg lijsttrekker blijft van de partij en Kees Koppenol zich weer beschikbaar stelt als Wethouder. Samen hebben zij voor Papendrecht belangrijke onderwerpen succesvol aangekaart, besproken en uitgevoerd. Egbert: “Het CDA is een partij voor de toekomst met heldere principes. Het CDA programma ‘tussen de mensen’ telt dan ook 7 principes, als leidraad voor de komende raadsperiode.” Zes kandidaat raadsleden die hieraan invulling willen geven stellen zich aan Papendrecht voor.

1. Te beginnen met Egbert Lichtenberg: “Ik ben trots op deze jonge en dynamische kieslijst en op het verkiezingsprogramma. Het CDA heeft zich de afgelopen periode sterk ingezet voor bijvoorbeeld goede voorzieningen, waardoor Papendrechters nu tevreden zijn over sportvelden en winkels. Maar er is nog veel te doen. Alle enthousiaste CDA-ers op de kieslijst gaan voor een duurzame en leefbare gemeente voor jong en oud, sociaal, economisch sterk en met een eigen identiteit. Dat doen we samen met de inwoners. Wij staan er tussenin!”

2. Corrie Middelkoop is een goede bekende in Papendrecht en is nu 4 jaar actief voor het CDA. Ze zet zich ook veel in binnen de kerkelijke gemeenschap. Corrie: “Het CDA heeft oog voor mensen. Maatschappelijke ondersteuning, zorg, onderwijs en jeugd; dat zijn voor mij belangrijke onderwerpen. In deze tijd wordt vaak een beroep gedaan op de kracht van mensen zelf. Het CDA sluit daar bij aan maar weet dat niet alle mensen daar sterk genoeg voor zijn.”

3. De hoogste en tevens jongste nieuwkomer in deze voorstelronde is Lorenzo Essoussi . De 20-jarige Lorenzo zette zich de afgelopen jaren in voor Papendrecht in de functie van bestuurslid van het CDA. Lorenzo: “'Als jonge kandidaat wil ik me ervoor inzetten om ons nu al mooie dorp nog aantrekkelijker te maken en hoop daarbij de stem van de Papendrechtse jongeren in de raad te mogen vertolken.”

4. Met Jaco Brouwer in de gemeenteraad is een gezond gemeentelijk huishoudboekje gegarandeerd. Als budgetcoach weet hij hoe belangrijk het is om de financiën goed op de rit te hebben. Jaco: “Ik ben er voor mensen waarbij het economisch goed gaat en voor hen waarbij het even tegenzit. Nog teveel jongeren hebben financiële problemen. Ook zet ik me in voor kleine en startende ondernemers. Zij lopen vaak bij de gemeente tegen grenzen aan. Dat zal ik aanpakken.”

5. Cees Verkerk is een ervaren communicatiedeskundige. Cees: “Goede communicatie tussen de gemeente en de inwoners vind ik belangrijk. Iedereen moet zijn of haar standpunt kunnen inbrengen. Hierdoor voel je je verbonden met de gemeente. Samen met veel inwoners van de Oostpolder en de Wilgendonk ben ik bijvoorbeeld van mening, dat de overlast van de A15 en N3 teruggedrongen moet worden. Dat is opgenomen in het CDA verkiezingsprogramma. Communicatie met de politiek werkt!”

6. CDA Papendrecht is trots op Kees Koppenol. Hij betekent veel voor de Papendrechtse gemeenschap. Kees: “Papendrecht zit in mijn genen. Alleen als het goed gaat met Papendrecht en haar inwoners, ben ik tevreden. Iedereen moet zich hier thuis voelen. Als wethouder heb ik samen met college en raad veel kunnen oppakken. Denk aan de kunstgrasvelden voor onze voetbalclubs, een nieuwe kinderboerderij en een prachtig sportcentrum. Nog lang niet alles is klaar in Papendrecht. Dat wil ik graag als wethouder verder vorm en inhoud geven. Stem CDA, dan maak ik het samen met de inwoners af." Bekijk hier het verkiezingsprogramma ‘tussen de mensen ’: www.cda.nl/zuidholland/papendrecht

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.