Voorkeurskandidaten CDA trekken eigen plan

10 maart 2010

PAPENDRECHT - De verkiezingsuitslag van 3 maart was verrassend te noemen voor het CDA in Papendrecht. Ten eerste miste de partij net voldoende stemmen om de vierde raadszetel te behouden. Volgens velen zou dat gezien hun inspanningen van de afgelopen jaren en de inzet tijdens de campagne wel terecht geweest zijn. Bovendien bleek afgelopen vrijdag dat er twee kandidaten gekozen waren met voldoende voorkeurstemmen. Het gaat dan om Corrie Middelkoop die als eerste vrouw als 5e op de kandidatenlijst stond en om Kees Koppenol die als wethouderskandidaat op plek 23 stond. Beiden geven er echter volgens hun eigen plan de voorkeur aan om hun raadszetel op dit moment niet in te nemen.

Lijsttrekker Egbert Lichtenberg gaf vrijdagavond in de publieke bijeenkomst na afloop van het bekend maken van de verkiezingsuitslag al aan dat hij van mening was dat de landelijke ontwikkelingen dit keer de lokale verkiezingen wel erg beïnvloed hebben. “Het lijkt niet te gaan om de lokale democratie maar om de landelijke mediacratie, en dat doet geen recht aan alle raadsleden die zich voor hun gemeente inspannen”. Dat er twee kandidaten met voorkeursstemmen zijn gekozen, verraste hem niet. “Het CDA heeft veel kandidaten die hun wortels hebben in de samenleving. Op de hele lijst komen kandidaten voor die veel eigen stemmen hebben gehaald”.

Inmiddels maken Corrie Middelkoop en Kees Koppenol bekend dat zij hun raadszetel nu niet innemen. Corrie Middelkoop geeft aan. “Het was mijn plan om eerst twee jaar als burgerraadslid mee te draaien. Ik voel mij zeer gesteund door de voorkeurstemmen en zal dan ook over twee jaar mijn verantwoordelijkheid nemen en toetreden tot de gemeenteraad.” Die toetreding zal dan plaatsvinden omdat Fred Hoek – volgens de spelregels binnen het CDA – na twaalf jaren lidmaatschap van de gemeenteraad in 2012 zijn raadslidmaatschap zal opgeven. “Het is mijn ambitie om vanuit mijn betrokkenheid en ervaring nog mee te helpen aan de bouw van een stabiele coalitie en gemeentebestuur, zeker voor de komende tijden”. Aldus Fred Hoek.

Kees Koppenol laat weten dat hij als wethouderskandidaat op de kandidatenlijst van het CDA stond en niet als kandidaat raadslid. “Dat er zoveel voorkeursstemmen zijn uitgebracht ervaar ik als een enorme steun in de rug van die kandidatuur. Na de vorming van een nieuwe coalitie hoop ik in staat te worden gesteld om samen met anderen in een college die verantwoordelijkheid en steun waar te gaan maken.

Het CDA betreurt het dat door de verkiezingsuitslag Marco Ywema en ook Hugo Spek deze periode niet meer terugkeren in de gemeenteraad. Beiden hebben de afgelopen 4 en 8 jaar veel betekend voor de politiek in Papendrecht. Hun inzet bij de dossiers jeugd, sport en financiën werd door allen zeer gewaardeerd. Binnen het CDA zullen zij op de achtergrond mee blijven werken en denken.

Naast lijsttrekker Egbert Lichtenberg zullen op 11 maart Fred Hoek en Arie van der Stelt als raadsleden van het CDA geïnstalleerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.