DES'72 sportploeg van het jaar

06 februari 2014
DES'72 sportploeg van het jaar

PAPENDRECHT - Op woensdag 5 februari werden in Theater de Willem de jaarlijkse sportverkiezingen gehouden tijdens het Papendrechtse Sportgala.

In een zo goed als volle theaterzaal werd gestart met een promofilm over sport in Papendrecht. Op een flitsende manier werd getoond hoe divers het aanbod in Papendrecht is op sportgebied en hoeveel Papendrecht als gemeente hecht aan een gezond sportief klimaat.
Na het tonen van deze film en een kort interview met de burgemeester over het belang van sport in Papendrecht, werd, afgewisseld met diverse smaakvol entertainment, de winnaar gekozen in de vier categorieen.
 
Een vakjury had vooraf in iedere categorie uit alle in het oogspringende sportprestaties van 2013, drie nominaties bepaald. Afgevaardigden van de Papendrechtse sportverenigingen konden op de avond zelf hier hun winnaar uit kiezen door tijdens het gala live te stemmen d.m.v. stemkastjes.
Deze nieuwe opzet gaf een extra spannende dimensie aan de avond doordat de uitslag nu werd bepaald door sportend Papendrecht zelf. Zij bepaalden wie werd gekozen tot sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg van 2013 en kwamen daarmee tot de volgende keuzes:
 
- Sporttalent 2013: Bridget Janssen (atletiek)
- Sportvrouw 2013: Naomi Visser (turnen)
- Sportman 2013: Jeroen Sonneveld (Shorttrack)
- Sportploeg 2013: DES’72 Heren 1 (Handbal)
 
Naast deze winnaars werd er ook tweemaal de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Peuterdansschool Vief Sportief werd beloond met de aanmoedigingsprijs omdat zij met hun dansschool kinderen al op jonge leeftijd het plezier van bewegen weten bij te brengen. Lilly Gommers werd beloond met de aanmoedigingsprijs vanwege haar prestaties bij het dovenzwemmen.
 
Verder werden er een werden 10-tal Papendrechtse Sportvrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inspanning in het afgelopen jaar voor de Papendrechtse sportverenigingen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.