Sportverkiezing 2007

17 januari 2008
Sportverkiezing 2007

Papendrecht, 17 januari 2008 - Op woensdag 16 januari werd tijdens het Sportgala in Theater de Willem bekend gemaakt wie zich Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2007 mogen gaan noemen. Stichting Sportgala Papendrecht-voorzitter Michel Zegelaar en voormalig topwielrenner Michael Boogerd namen de presentatie van de vlot lopende én sfeervolle avond voor hun rekening. Burgemeester De Bruin en wethouder Tegelaar verzorgden de prijsuitreikingen.

De jury van de Sportverkiezing had een lastige taak om uit te maken wie op welke plaats zou komen.
Tot Sportvouw 2007 werd hockeyster Inge van Baaren uitgeroepen. Inge is genomineerd op basis van haar prestaties bij Souburgh en vervolgens haar overgang naar de landelijke spelende club Victoria in Rotterdam, waar ze inmiddels basisspeelster is.
De andere twee genomineerden waren korfbalster Saskia de Graaf-Euser en tennister Jeanine Zwalve-Erades.

Sportman werd voor de derde maal de atleet Patrick Cronie die zich op het onderdeel kogelstoten wist te plaatsen voor het jeugd-WK in 2008. Hij staat momenteel op 8ste plaats van de allertijden ranglijst van Nederland bij de A-junioren op dit onderdeel. De andere twee genomineerden waren atleet Ron Hoornweg en teakwondoka Renaldo Ziel.

Zaalvoetbalteam Eteha werd de Sportploeg 2007 omdat zij vorig jaar promoveerde naar de hoofdklasse. En dit seizoen draaien ze stabiel mee in de middenmoot. De andere genomineerde ploegen waren de dames van volleybalvereniging Flits, de heren van handbalvereniging DES'72, de jongens A-junioren van AV Passaat en het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Papendrecht.

Het begenadigd hockeytalent Maartje Enthoven van vijftien lentes veroverde de onderscheiding Sporttalent 2006. De andere twee genomineerden waren de 19-jarige korfballer Rutger Sijstermans en gymnaste Milenka Cleton. Leandro Jansen kreeg de aanmoedigingsprijs. Hij heeft zich afgelopen jaar geplaatst voor het WK hoogspringen in Brazilië.

Ook werden er vijf vrijwilligers gehuldigd, namelijk Piet van Wijngaarden (PKC), Klaas Klasens (VV Drechtstreek), Cees Faasse (Bowlsclub Papendrecht), Ed van der Stelt (Zaalvoetbalvereniging Eteha) en Lies de Wit (Gymnastiekvereniging Olympia).

Er waren voorts optredens van het Randstad Combo, Bounce Aerobic & Dance, Balletschool Patty Kemper, De Slobbers, de selectie van
gymnastiekvereniging Olympia en de onnavolgbare balkunstenaar Marco Bonisimo.

Hieronder volgt de uitslag in het kort:
Sportman van het jaar: Patrick Cronie (AV Passaat)
Sportvrouw van het jaar: Inge van Baaren (Hockeyclub Victoria)
Sportploeg van het jaar: Eteha 1
Sporttalent van het jaar: Maartje Enthoven (Hockeyclub Souburgh)
Aanmoedigingsprijs: Leandro Jansen (hoogspringen)

 

Sportploeg van het jaar: Eteha

De vijf vrijwilligers worden gehuldigd met een oorkonde.

Sportman van het jaar: Patrick Cronie

De 3 genomineerden voor sportman van het jaar.

Sportvrouw van het jaar: Inge van Baaren

Sporttalent van het jaar: Maartje Enthoven

Aanmoedigingsprijs: Leandro Jansen

Randstad Combo

Alle winnaars bij elkaar
 
© fotografie: Kees Andriesse
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.