Sportverkiezing 2006

18 januari 2007
Sportverkiezing 2006

Papendrecht, 18 januari 2007 - Op woensdag 17 januari werd tijdens het Sportgala in Theater de Willem bekend gemaakt wie zich Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2006 mogen gaan noemen. De presentatie lag weer in uitstekende handen van voorzitter Michel Zegelaar, die alles vlot en enthousiast aan elkaar praatte. Van iedere sporter/sportploeg werd een kort filmpje getoond om beter kennis te maken met die sporter/sportploeg en hun sport.

De jury van de Sportverkiezing had een lastige taak om uit te maken wie op welke plaats zou komen.
Tot Sportvouw 2006 werd de atlete Sanne Kortland uitgeroepen die goud behaalde bij het junioren Nederlands Kampioenschap op het onderdeel hink-stapspringen. Sportman werd de atleet Patrick Cronie die bij de jeugdkampioenschappen bij kogelstoten, discuswerpen en hink-stapspringen nationale titels verzamelde.

PKC/Café Bar werd de Sportploeg 2006 omdat zij voor de zoveelste maal al korfballend nationaal en europees Papendrecht op de kaart zette. Het begenadigd tennistalent Gabriela van de Graaf van twaalf lentes veroverde de onderscheiding Sporttalent 2006. Uit handen van het vroegere raadslid Tiny Kouwenhoven kreeg Tore Lenfert de versierselen van de aanmoedigingsprijs. Tore hoopt zich bij aangepast zwemmen te plaatsen voor de paralympics in Beijing 2008.

Hieronder volgt de uitslag in het kort:
Sportman van het jaar: Patrick Cronie (AV Passaat)
Sportvrouw van het jaar: Sanne Korteland (AV Passaat)
Sportploeg van het jaar: PKC 1 (Korfbalver. PKC)
Sporttalent van het jaar: Gabriela van de Graaf (Tennisvereniging TOP)
Aanmoedigingsprijs: Tore Lenfert (zwemmer)

Voor Patrick Cronie en het eerste team van PKC was het de tweede keer dat ze deze prijs behaalden.

Tussendoor waren er optredens van het Randstad Combo, Dansschool Astrid Lammerts, de Papendrechtse zanger Arie Stuy, Bounce Aerobic & Dance en als slotact Glennis Grace. De winnares van het Nationale Songfestival 2004 kreeg het publiek prima in beweging en zorgde zo voor een spetterende afsluiting van een bijzonder geslaagde avond.

Het Sportgala 2006 werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Papendrecht en de volgende bedrijven: ABN AMRO Bank, RB Casual, Eteha Slangtechniek, Unity Chartering (UCS), BIG Unlimited en Schenk Tanktransport.

 

Sporttalent van het jaar: Gabriela van de Graaf

Sportvrouw van het jaar: Sanne Korteland

Aanmoedigingsprijs: Tore Lenfert

Sportman van het jaar: Patrick Cronie

Sportploeg van het jaar: PKC

En na afloop nog een spetterend optreden van Glennis Grace

Alle winnaars bij elkaar
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.