Sportverkiezing 2005 groot succes

15 december 2005
Sportverkiezing 2005 groot succes

PAPENDRECHT - Papendrecht, 15 december 2005 - Op woensdag 14 december werd tijdens het Sportgala in Theater de Willem bekend gemaakt wie zich Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2005 mogen gaan noemen. De presentatie lag in uitstekende handen van Michel Zegelaar, die alles vlot en enthousiast aan elkaar praatte. Van iedere sporter/sportploeg werd een kort filmpje getoond om beter kennis te maken met die sporter/sportploeg en hun sport. Vrijwel alle filmpjes waren gefilmd door Videoclub Fade-in, die dus een grote bijdrage aan deze avond had geleverd.

De jury van de Sportverkiezing had een lastige taak om uit te maken wie op welke plaats zou komen.
Hieronder volgt de uitslag:

Sportman:
1 Patrick Cronie (atletiek)
2 Gideon de Jong (wielrennen)
3 Mareno Michels (darts)

Sportvrouw:
1Saskia Euser (korfbal)
2 Nathalie Rissema (skiën)
3 Sanne Korteland (atletiek)

Sportploeg:
1 PKC (korfbal)
2 VV Papendrecht-zondag 1 (voetbal)
3 NK masters-team AV Passaat (atletiek)
3 Flits Heren 1 (volleybal)

Sporttalent:
1 Robbert Verbeek (skiën)
2 Kevin Rissema (skiën)
3 Mark en Patrick Kunst (voetbal)
3 Roxanne Vervoorn (voetbal)

Wielrenner Gideon was helaas verhinderd vanwege een trainingskamp in Spanje, dus mocht zijn vriendin Mariëtte Gouweloos de tweede prijs in ontvangst nemen. Leuk was wel dat er tijdens de uitreiking nog even telefonisch contact met Gideon was.

Bijzonder was ook de ouvreprijs die André Simons ontving als grote blijk van erkenning voor zijn sportieve loopbaan bij PKC. De korfbalclub was dus uiteindelijk de grote winnaar van deze verkiezing gebleken met 3 hoofdprijzen.

De avond werd ook gebruikt om de feestelijkheden rond het 900-jarig bestaan van Papendrecht af te sluiten. Zo werd bekend gemaakt dat Jan Bezemer amateur-fotograaf van het jaar is geworden. Verder kreeg de voorzitter van stichting Papendrecht900, burgemeester de Bruin, samen met zijn vrouw een bos blomen en een fles wijn als dank voor zijn rol als voorzitter. Bijzonder is dat hij met zijn vrouw bijna alle 140 evenementen van dit jaar had bezocht. Countryzangeres Wendy Ann, de Amazing Stroopwafels en Lee Towers kwamen de avond opsieren met optredens en zorgen voor een uitstekende sfeer. Na afloop was er nog een groot vuurwerk in het Vondelpark, waarmee de festiviteiten van Papendrecht900 nu officieel zijn afgesloten.

De sportverkiezing zelf was ook een groot succes en zeer waarschijnlijk komt er dan ook een vervolg in 2006.


De start van het gala werd verzorgd door Wendy Ann met een Country dance band.
 


De sporttalenten. Linksboven: Kevin Rissema, rechtsboven: Robert Verbeek, linksonder: Mark en Patrick Kunst en rechts Roxanne Vervoorn.


The Amazing Stroopwafels zorgden voor een luchtig tussendoortje.

Amateurfotograaf van het jaar: Jan Bezemer
 

De sportmannen. Links: Patrick Cronie, midden: Mareno Michles en rechts Mariëtte.

De sportvrouwen. Links: Nathalie Rissema, midden: Saskia Euser en rechts Sanne Korteland.

Alle winnaars bij elkaar.
 

De voorzitter van stichting Papendrecht900 wordt bedankt voor zijn grote bijdrage in het feestjaar.

Lee Towers...

...kreeg de sfeer er goed in!

 © fotografie: Hans Huisman / Ron Tiben

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.